El 23 d'agost s'obren les inscripcions a les activitats de la 50a Festa de la Verema
Presentació imatge 50a Festa de la Verema

Fa més d’un any que es treballa des de diferents fronts per configurar el programa de la 50a Festa de la Verema. Una edició especial amb una doble mirada, al passat i al futur, d’aquest important esdeveniment que més ens identifica com a municipi vitivinícola i ens converteix en l’aparador de la DO Alella. 

Per donar relleu a aquesta celebració, l’Ajuntament ha buscat la complicitat d’algunes de les veus més respectades del món vitivinícola. Entre les persones convidades a participar dins del programa d’activitats destaquen la presència d’alguns dels sommeliers més reconeguts del moment com a Ferran Centelles, Josep Roca, Montse Velasco, Joan Lluis Gomez, Ximena Pastor i Maria Pont, juntament amb altres sommeliers locals com l’Eli Vidal o Marc Guallar. 

Pitu Roca Ferran centelles Montse Velasco i Joan Lluis Gómez Ximena Pastor Maria Pont Eli Vidal Marc Guallar i Maria Isart

La passejada dels 50 anys
A part de comptar amb un cartell de luxe, aquesta 50a edició tindrà altres novetats importants. Tot i que la inauguració serà el 6 de setembre, la festa començarà el dia 4 i s’estendrà fins al 15 de setembre. 
La celebració s’iniciarà el dia 4 (18h) amb un recorregut de la Plaça de l’Ajuntament fins a Can Lleonart en què es descobriran diferents aspectes de la festa i de les persones que l’han fet possible. La comitiva s’aturarà al moll de càrrega, on es deixarà l’empremta d’aquesta celebració donant nom a la placeta i inaugurant l’obra escultòrica amb motiu dels 50 anys encarregada a l’artista alellenc Ricard Aymar. La passejada passarà per l’Hort de la Rectoria i l’escultura de la premsa que presideix l’entrada del poble i que també fa 50 anys. El final del passeig serà a Can Lleonart, amb la inauguració d’una exposició commemorativa, que es podrà visitar fins a final de setembre. 

Més vins i degustacions a la Mostra 
La Mostra de Vi DO Alella i Gastronomia guanya espai amb la incorporació del pati de la finca privada de Can Viló. Enguany hi haurà més presència de vins, amb set cellers i un vinyetaries de la DO i la presència per primera vegada d’un estand de vins del municipi de Carquefou. L’espai de degustació també creixerà amb més oferta de bars i restaurants durant els tres dies de la mostra. 

La pubilla, les dames d’honor i els hereus
El 25 de juny es va fer el sorteig de la pubilla, dames d’honor i hereus d’aquesta 50a edició. La pubilla es Teresa Mas i estarà acompanyada de les dames d’honor Marina Bosch, Berta Mas, Gina Torres, Blanca Mayo, Chloe Martínes i dels hereus Roc Montesó, Aran Montesó, Benjamin Montaño, Iu Fernández, Fernando Riera, Jize Yang i Aniol Vinyalloga. 

Venda de tiquets i inscripcions 
Enguany els tiquets dels vins i del menjar s’han d’adquirir als mateixos estands. Només es podrà comprar a l’Oficina de Turisme i a l’estand de l’Ajuntament de forma anticipada la copa de vidre i la bossa porta copes i el material de marxandatge que s’ha elaborat: samarretes, bosses i barrets de palla. Les inscripcions a les activitats es podran fer a partir del 23 d’agost a l’Oficina de Turisme i per Internet des de festaverema.alella.cat.

El porró commemoratiu del Casal d’Alella
El Casal d’Alella ha encarregat un porró commemoratiu de la 50a edició de la Festa de la Verema. El preu és de 45€ i cal fer reserva i pagament previs. Més informació info@casaldalella.cat 

Porró

Publicat el 2 d'agost de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Plaça de l'Ajuntament, 1, 08328 Alella
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
alella.ajuntament@alella.cat
NIF. P0800300F
Logo Alella talent i vinyes
Biosphere
Logo consorci DO Alella
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Turisme Catalunya
Logo DIBA
logo consell regulador DO Alella
PSL
Pujar al principi de la pàgina