Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
alella.ajuntament
NIF. P0800300F
Hora: 19.30 h
Amb el subtítol “La fortalesa d’una història vinícola de passat, present i futur”, aquest llibre ens convida a conèixer la història de la Denominació d’Origen Alella, els seus paisatges, els cellers i a gaudir d’una quinzena d’activitats vinícoles, culturals i naturals que el llibre us proposa, per fer al llarg dels trenta-un pobles i ciutats que conformen la DO: del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès.
L’equip de redactors de la revista Papers de Vi ha elaborat el volum, a partir d’un encàrrec del Consell Regulador de la DO Alella que coedita el llibre juntament amb Vibop edicions. Es tracta d’un llibre atractiu i visual (conté més de 200 fotografies), elaborat per un equip ampli de periodistes vinícoles i que compta també amb col·laboradors d’excepció, com el sommelier Ferran Centelles; el director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, Pere Sala; el naturalista Martí Boada; i la cuinera Carme Ruscalleda.
Al llarg d’un recorregut cronològic per la història d’aquest territori vinícola, que comença a prendre forma fa més de dos mil anys, visitareu els seus grans moments i el seu patrimoni més destacat, a l’època romana de Laietania i Lauro; amb monestir i cartoixa de l’època medieval; amb les esplèndides masies del XVII i XVIII i cases senyorials del XIX; amb l’eclosió del modernisme i el naixement de la cooperativa d’Alella Vinícola; i amb tots els cellers que avui s’aixequen i fan realitat cada dia la vida vinícola del nostre territori tan singular: al costat de Barcelona, amb vinyes a tocar del mar, amb un terrer granític propi, el sauló, i amb la pansa blanca com a varietat de raïm estrella.
És el llibre que us portarà a descobrir aquest territori vinícola, a valorar les seves fortaleses i a gaudir dels vins que s’hi elaboren.
Durant l'acte també es farà la presentació de l'especial verema de la revista Papers de Vi.
* En cas de pluja l'activitat es farà a la sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques