Publicat el 18 de desembre de 202318.12.2023
Biblioteca

El Ple de novembre va aprovar una mociķ transaccionada pels grups municipals Per Alella Junts-CM, ERC+SxA i Alella Primer-PSC en la qual l'Ajuntament es compromet a adequar l'horari a la plantilla actual i continuar fent millores a la Biblioteca Ferrer i Guārdia. En el debat de la mociķ tots els grups municipals van fer un reconeixement al personal de la biblioteca per l'āmplia oferta d'activitats i totes les propostes que duen a terme malgrat la manca d'espai de les instalˇlacions.

A la part expositiva es posa de manifest que  "la Biblioteca Ferrer i Guārdia ha quedat petita, encara que es manté actualitzada al māxim de les seves dimensions per poder atendre les necessitats de les usuāries i usuaris". Tanmanteix es recorda que la construcciķ de nova biblioteca és una prioritat, perō fins que es pugui materialitzar s'hi han de seguir realitzant les millores necessāries a les instalˇlacions i als serveis existents per minimitzar la limitaciķ d'espai. La mociķ va ser aprovada per unanimitat. 

A la mociķ s'acorda:

PRIMER.- Adequar l'horari de la Biblioteca Ferrer i Guārdia d'acord amb la plantilla actual, fruit del procés de selecciķ per cobrir una plaįa de tčcnica auxiliar de biblioteconomia, per tal de facilitar l'accessibilitat dels serveis, també, amb les dināmiques i les necessitats de les usuāries i usuaris, fent especial atenciķ als períodes vacacionals i d'avaluacions.

SEGON.- Continuar realitzant millores d'actualitzaciķ i modernitzaciķ de la biblioteca actual, fent servir les estructures i els recursos que ja existeixen per tal que reverteixin a les usuāries i usuaris en la millora d'accés als serveis que ofereix la Biblioteca Ferrer i Guārdia i fins a la construcciķ del nou equipament.

TERCER.- Seguir treballant en l'obtenciķ dels recursos supramunicipals necessaris per a potenciar activitats de foment de la lectura, sobretot entre els infants, i a recuperar activitats com per exemple “el passaport a l'aventura” o similars.