Assumpció Lucas i Alejandro García reben el Premi Verema d'Alella 2023
Premis Verema

L'alcalde d'Alella, Marc Almendro, acompanyat de la regidora de Cultura i Identitat i Turisme, Elisabet Vilaró, van lliurar diumenge, 10 de setembre, els Premis Verema d'Alella, que en aquesta segona edició han estat per a Assumpció Lucas, estretament vinculada a Alella Vinícola durant més de 30 anys, i Alejandro García, que ha tingut cura al llarg de 50 anys d'una vinya de la Vall de Rials. Amb aquests premis, estrenats l'any 2022 dins del programa de la Festa de la Verema amb la Rosa Vila i Ramon Bassas com a persones guardones, l'Ajuntament vol fer un reconeixement a persones que han dedicat la seva vida al món de la vinya i el vi i han contribuït a mantenir i difondre la cultura vitivinícola d'Alella.

L'acte es va celebrar a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella i va ser conduït per la periodista alellenca Anna Alfaro que va conversar amb els dos premiats, recordant anècdotes i repassant la trajectòria i les seves experiències personals i professionals al llarg de tots aquests anys dedicats al vi i a la vinya. Tant l'Alejandro com l'Assumpció van tenir paraules d'agraïment pel premi i van demanar suport i ajut pels pagesos i els viticultors perquè continuïn tenim cura de la vinya i mantenint la DO Alella.  

En la seva intervenció a l'inici de l'acte, l'alcalde Marc Almendro va insistir molt en el fet que "cal ser molt conscient que tenim una particularitat que ens fa únics al món" i cal celebrar-lo els 365 de l'any. "Som terra de la Pansa Blanca, que en tot el món només es dona aquí i tenim l'orgull d'exercir la capitalitat, i això és el que celebrem amb la Festa de la Verema", va dir Almendro.

L'alcalde va destacar que amb aquest premis, l'Ajuntament vol fer un reconeixement a les persones que fan possible que Alella mantingui aquesta particularitat i les dues persones guardonades són un clar exemple de dedicació que han contribuït a mantenir l'essència vitivinícola del poble: l'Assumpció sent una part de l'ànima de la Vinícola, una de les peces que ha fet que durant molts anys funcionés la cooperativa, i l'Alejandro sent una persona imprescindible per haver fet què a Alella encara avui en dia es conservi aquesta vinya en un lloc tan emblemàtic com és la Vall de Rials. 

El premi consisteix en una escultura anomenada Setembre, obra de l'alellenca Margarita Oliva, que vol transmetre la idea que el vi surt de la terra i homenatjar totes aquelles persones que ho fan possible. També es va fer lliurament d'un diploma de reconeixement a la seva trajectòria professional i humana. 

Veure galeria de fotos

Veure l'acte sencer en aquest vídeo 

×  
Assumpció Lucas i Alejandro García reben els Premis Verema d'Alella 2023 Assumpció Lucas i Alejandro García reben els Premis Verema d'Alella 2023
Publicat el 13 de setembre de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Plaça de l'Ajuntament, 1, 08328 Alella
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
alella.ajuntament@alella.cat
NIF. P0800300F
Logo Alella talent i vinyes
Biosphere
Logo consorci DO Alella
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Turisme Catalunya
Logo DIBA
logo consell regulador DO Alella
PSL
Pujar al principi de la pàgina