Publicat l'1 de setembre de 202301.09.2023
Umbracle

L'artista alellenc Ricard Aymar torna a Can Manyé amb “(umbracle)”, no com a lloc físic, sinó com un espai del subconscient. El treball d'Aymar és un viatge personal a les penombres de l’ànima i a la recerca de la identitat, que es pot visitar del 7 de setembre al 22 d'octubre. Un món metafòric, gairebé oníric, on habiten espectres interiors, fragments ocults als altres i molt sovint a nosaltres mateixos. Alhora, és un intent d'entendre el que som i d'on venim. Una recerca nostàlgica als orígens on s'arrela la nostra identitat. L'ombra és també allò que ens connecta a la terra tot demostrant que tenim cos, que som reals.

El procés creatiu en l'obra d'Aymar és viscut com una acció que interroga l'endins, preguntes i descobertes que generen un recull de siluetes poètiques -tinta i vi sobre paper-  i instal·lacions i escultures que donen volum a les ombres.

L'artista local amb projecció internacional, va ser l'encarregat d'obrir la nova etapa de Can Manyé com a Espai d'Art i Creació gestionat per l'Ajuntament, l'any 2009 amb l'exposició "(-a)", una reflexió sobre la mort i la vida, en forma de llibre, en homenatge a la seva germana, l'artista Ana Belda (Goodboy), assassinada al Brasil. Quinze anys després, Aymar visita novament Can Manyé, ara amb la proposta artística que el centre ofereix dins del programa de la 49a Festa de la Verema.

Dates:

del 7 de setembre al 22 d'octubre.

Horaris:

Dies 8 i 9 de setembre: d'11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Dia 10 de setembre: d'11 a 14 h.

Resta de dies, horaris d'obertura habituals de Can Manyé (dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20 h; dissabtes i diumenges, d'11 a 14 h).

Inauguració: dijous 7 de setembre a les 20 h

Visita comentada amb sortida al taller de l'artista: diumenge de 24 de setembre a les 12 h. Cal inscripció prèvia a canmanye@alella.cat 

Més informació www.alella.cat/canmanye