Publicat el 18 d'abril de 202318.04.2023
Passallibres

Amb l'objectiu de promoure la lectura, les interrelacions veïnals i la sostenibilitat, l'Ajuntament d'Alella impulsa el projecte passallibres, d'intercanvi de llibres. La iniciativa, hereva d'un moviment estès a nivell mundial anomenat “Bookcroosing, pretén facilitar l'accés universal a la lectura al mateix temps que socialitza la presència de llibres a l'espai públic. 

El passallibres és un punt de recollida de llibres en què totes les persones que vulguin poden deixar els llibres que ja han llegit i agafar d'altres que han deixat altres veïns o veïnes. És un intercanvi gratuït. Es tracta d'agafar un llibre i deixar-ne un altre al seu lloc. 

La xarxa de passallibres d'Alella s'estrena aquest Sant Jordi amb cinc punts d'intercanvi, cinc casetes de fusta amb prestatgeries que s'instal·laran a cinc punts estratègics del municipi. Els llocs triats són la plaça d'Antoni Pujadas, el parc del Canonge, el parc de La Vinya, l'entorn de l'Escola Fabra i el jardí de la Blanca, a la riera Fosca. Aquest darrer emplaçament no estarà disponible en el seu lloc fins passat Sant Jordi, ja que durant la diada de diumenge la caseta de fusta es col·locarà a la Plaça de l'Ajuntament provisionalment per donar més visibilitat a aquesta iniciativa. 

Inicialment, i fins que la gent s'habituï a fer ús dels passallibres, les casetes de fusta s'han omplert amb llibres procedents del fons de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia, de duplicats desestimats de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia i de donatius de les persones usuàries, tot i que ja hi ha algunes persones que han fet les seves aportacions. 

Passallibres. Com funciona?