Publicat el 10 de març de 202310.03.2023
A Can Manyé, del 17 de març al 30 d'abril de 2023
Cartell Trobaré la inspiració allà on sigui
 • Dates: 
  Del 17 de març al 30 d'abril de 2023
 • Horari: 
  dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h, i dissabte i diumenge, d'11 a 14h.
 • Lloc: 
  Riera Fosca, 42
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Preu: 
  Gratuït
 • Web: 
  www.alella.cat/canmanye
 • Descripció

  Clara Nubiola proposa redescobrir territoris i paratges amb un treball participatiu a Can Manyé.    

  “Trobaré la inspiració allà on sigui” és la proposta de l'artista Clara Nubiola que es podrà visitar del 17 de març al 30 d'abril. Un viatge incert construït des de l'atzar, un transitar erràtic pels nostres territoris més propers, una recerca insòlita de la inspiració perduda, una reivindicació poètica dels paisatges quotidians, una redescoberta dels nostres paratges comuns. Clara Nubiola situa en el mapa coordenades geogràfiques no sempre visibilitzades, localitzacions, des d'arreu i cap arreu, rebudes a partir d'una crida participativa que resta oberta i dialogant.

  L'Espai d'Art i Creació en recull el resultat en format d'instal·lació, un mapatge de grans troballes.

  Activitats

  • Inauguració divendres 17/03 a les 19h. Durant l'acte d'inauguració l'artista Mar Serinyà Gou acompanyarà els paisatges de Clara Nubiola a través d'una performance vocal.
  • Visita comentada dimecres 29/03 a les 19h. Clara Nubiola ens acostarà a la seva obra i procés.
  • Tancament diumenge 30/04 a les 12h. Col·loqui entre Clara Nubiola i Rosa Cerarols, geògrafa, antropòloga i escriptora.

  Text del full de sala 

  En l'imaginari col·lectiu la noció de paisatge encara perviu en una deriva visual que barreja quadres de pinacoteques, llibres de vell i certes estampes ruralistes amb fons de pantalles tàctils de píxels verds i blaus, destinacions turístiques exòtiques i mapes tècnics de protecció de la natura. Un desori que res té a veure amb el fet intrínsec del seu arrelament als llocs i a la gent. On vivim, els llocs que transitem diàriament, on treballem, on anem a esbargir-nos i, totes les altres geolocalitzacions que formen part dels nostres mapes de la quotidianitat, també són paisatge. Si bé el terme defuig de qualsevol definició incontestable, la realitat paisatgística en cap cas ha d'obviar tot allò que sorgeix de l'experiència subjectiva i plural en relació al rostre del territori. La pràctica artística, com a punta de llança, és sens dubte una de les vies més estimulants per capgirar imaginaris ja obsolets i resituar-los en clau contemporània. Cada traç esdevé una invitació a apropar-nos a noves coordenades atzaroses, fora del cànon i de tot estereotip. Un atzar volgut, conscient i compromès per posar punts i noves fites al mapa dels paisatges d'allò comú.

  Rosa Cerarols

  Full de sala exposició de Clara Nubiola

  Full de sala exposició de Clara Nubiola

  Fitxer: Full_de_sala_Nubiola_v2.pdf

  Format: Acrobat-PDF
  Pàgines: 2
  Mida: 185.84 kB