IDENTITAT I CULTURA: ELS SONS D'ALELLA

La regidoria de Cultura, a través del Centre Cultural de Can Lleonart i amb l'ajuda i assessorament del campaner d'Alella, Pere Xarrier, engega aquest hivern un nou projecte, que aglutina, difon i potencia, sota un eix temàtic, els trets identitaris culturals d'Alella. En aquesta primera edició es treballa amb les regidories d'Educació i Turisme i girarà entorn del patrimoni immaterial sonor del municipi: les campanes de l'església de Sant Feliu d'Alella i els seus tocs. El programa es basarà en les següents activitats:

 

VISITA A LES CAMPANES I ESGLÉSIA D'ALELLA

Visita guiada al campanar i l'Església de Sant Feliu d'Alella. Durant aquesta visita explicarem el seu patrimoni d'una forma gràfica i visual. Podreu veure diferents objectes litúrgics, com calzes, custòdies, relicaris i les casulles que feien servir els rectors. Us ensenyarem un calabós del segle XIX, les llotges dels senyors d'Alella i l'empremta que Antoni Gaudí va deixar al municipi. Finalitzarem la visita amb una copa de vi DO Alella o de most a l'Oficina de Turisme. La sortida serà conduïda per en Jordi Prats, arxiver i Historiador de Sant Feliu d'Alella.

Horari: Diumenge 15 de gener a les 10.30 h (2 h)

Preu: 5 €

Incripcions: https://turismealella.koobin.cat

 

Campana reduïda

ACTIVITAT FAMILIAR DE MÚSICA I MOVIMENT SOBRE LES CAMPANES

Activitat familiar gratuïta enllaçada amb el DENIP (Dia Escolar de la No-violència i la Pau) i els Centres Educatius d'Alella a la plaça de l'Ajuntament. Conduïda per Sílvia Consegal, pedagoga musical (ESMUC) especialitzada en música i moviment que dinamitzarà una activitat entorn a les campanes d'Alella. L'activitat consistirà en cantar, ballar i fer música amb el cos de manera familiar mitjançant cançons sobre campanes i els seus tocs.

Horari: Dissabte 28 de gener a les 12 h

Preu: gratuït

Sense inscripció prèvia

Lloc: Plaça de l'Ajuntament

 

TERTÚLIA - TAULA RODONA: ELS SONS D'ALELLA

 Aquesta taula rodona comptarà amb la participació de persones referents de l’àmbit local d'Alella i català. Es versarà sobre l'estat actual de la situació dels campaners a Catalunya, la finalitat i funcions de les campanes (passat i present) i molts altres temes entorn al món de la cultura popular i les campanes. Es comptarà amb la presència de Jordi Prats, Arxiver i Historiador de Sant Feliu d'Alella; Xavi Pallàs, campanòleg; Josep Maria Balada, campaner de Teià. Finalitzarem la tertúlia amb una copa de vi.

Horari: Dijous 2 de febrer a les 19 h

Preu: gratuït

Inscripcions: alella.cat/canlleonarttertulies

 

Josep M. Balada  Pallas