"Un país a la copa. Alella, el vi humà", un projecte editorial amb suport municipal
Presentació llibre i exposició "Un país a la copa. Alella, el vi humà

L'Ajuntament va donar el tret de sortida de la 48a Festa de la Verema amb la tradicional tallada de raïm a la Vinya Testimonial d'Alella i l'acte de presentació del llibre Un país a la copa. Alella, el vi humà, una obra de la periodista Laura Saula i el fotògraf Jordi Borràs, promoguda pel magazin La Mira i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alella.

Editada per l'editorial Fonoll, dins de la col·lecció Lo Plançó, l'obra es va presentar públicament el 8 de setembre al pati de Can Lleonart, en un acte que va comptar amb la participació de Marc Almendro, alcalde d'Alella, Francesc Canosa, director de La Mira, Laura Saula, autora del llibre, i Jordi Borràs, fotògraf, i que va comptar amb algunes de les 16 persones que donen vida a aquest projecte.  La presentació del llibre va culminar amb la inauguració de l'exposició del mateix nom que es podrà veure a Can Lleonart fins al 26 de setembre, un recull de les fotografies de Jordi Borràs incloses en el llibre. 

El llibre és un recorregut pel patrimoni vitivinícola del municipi, que parteix de la pregunta què hi ha dins d'una copa de vi, a partir dels relats, els records i les experiències de vida de 16 persones vinculades, d'una manera o una altra, a la vinya, al vi o al paisatge, elements que conformen la identitat i la singularitat del poble.

Les persones entrevistades provenen de diferents èpoques i àmbits professionals però comparteixen el denominador comú dels homes i dones que han nascut, crescut o s'han format en aquesta cultura. Els 16 personatges són: Margarita Soldevila i Alejandro García, Jordi Pujolràs, Josep Bassas i Assumpció Lucas, Toni Cerdà, Oriol Artigas, Josep Maria i Mireia Pujol-Busquets, Òscar Oliveras i Marta Ribas, Rosa Vila i Eli Vidal, Òscar Pallarès, Jordi Ferran i Juan Pélaez. 

El llibre té 112 pàgines i es pot adquirir al preu de 16 euros. 

Veure el vídeo de la presentació 

×  
Presentació del llibre "Un país a la copa. Alella, el vi humà" Presentació del llibre "Un país a la copa. Alella, el vi humà"

Veure fotos

Publicat el 12 de setembre de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Plaça de l'Ajuntament, 1, 08328 Alella
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
alella.ajuntament@alella.cat
NIF. P0800300F
Logo SICTED
Turisme Catalunya
Logo DIBA
Costa Barcelona Maresme
Logo consell regulador OK
Enoturisme Alella
Pujar al principi de la pàgina