Dijous, 8 de setembre de 2022  -  2/4 de 8 tarda
Presentació del llibre i inauguració de l'exposició Un país a la copa. Alella, el vi humà 
Laura Saula
Laura Saula 

Jordi Borràs
Jordi Borràs 

 

19.30 h Presentació del llibre Un país a la copa. Alella, el vi humà, de Laura Saula i inauguració de l'exposició de fotografies de Jordi Borràs. 

Descripció
“Un país a la copa”
Llibre de Laura Saula i Exposició de Jordi Borràs
Lloc de l’exposició: Can Lleonart
Horaris:
Del 9 al 26 de setembre
De dilluns a divendres: de 9 a 14 h i de 17 a 20 h
Dissabte i diumenge: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h


El sauló, el mar i la pansa blanca donen caràcter i identitat a una de les DO més antigues i petites de l’Estat, la DO Alella. Cellers i paisatge han marcat camí, però sobretot, ho han fet les persones, des del pagès fins a l’embotellador de vi. La tradició vitivinícola a Alella és llarga, ja des de l’època romana que hi ha mostres d’aquest passat entre vinyes. L’any 1954 tot aquest bagatge viticultor es va concentrar en la creació de la DO Alella. Anys més tard, apareixia la primera Festa de la Verema. La DO emmarca el poble d’Alella mateix i d’altres del voltant:  Tiana, Sant Pol de Mar, Mataró, Badalona, Granollers... tot forma part de la Terra de la Pansa Blanca, emblema i identitat que cal mantenir i potenciar per tal d’integrar tots els municipis i ciutats. Paral·lelament, cal fer arqueologia humana de totes aquelles persones que conformen aquest patrimoni vitivinícola, començant per Alella.

Quina geografia humana té el territori de la pansa blanca? Quines vivències al voltant del món de la vinya i del vi la construeixen? El projecte vol construir el “timeline” humà que vertebra aquesta realitat. Posar cares i noms a les històries que parlen d’Alella, la seva vinya i el seu vi, però que, en el fons, parlen també de les arrels viticultores de tot el país. Mirar endins per fer lligam amb la història i amb el patrimoni viu d’aquest cas únic a Catalunya.

A partir de les entrevistes i fotografies, explicarem la història d’aquesta petita Gàl·lia del vi. La més petita però que té la força més gran: la de les persones. Totes compten, totes han fet. Són un passat, un present i un futur.

Lloc: Pati Can Lleonart

Cartell 48a Festa Verema

Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Organitza: Ajuntament d'Alella
Tipus d'acte: Exposició, Literatura, Festes i fires
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Plaça de l'Ajuntament, 1, 08328 Alella
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
alella.ajuntament@alella.cat
NIF. P0800300F
Logo Alella talent i vinyes
Biosphere
Enoturisme Alella
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Turisme Catalunya
Logo DIBA
logo consell regulador DO Alella
PSL
Pujar al principi de la pàgina