Ja es poden comprar o reservar entrades per a la Festa de la Verema
Festa Verema

Des d'aquest divendres 27 d'agost es poden comprar o fer reserva d'entrades de les diferents activitats programades a la 47a Festa de la Verema d'Alella. Serà un programa diferent al de les edicions anteriors, adaptat a la situació sanitària del moment, per això la major part dels actes es faran en espais delimitats i amb reserva d'entrada prèvia. No hi haurà Mostra de Vins i Gastronomia, i es donarà més protagonisme als cellers i viticultors, bars i restaurants i a la difusió del patrimoni natural i patrimonial del poble.

Per tal de no fer coincidir la celebració amb la Diada de l'Onze de Setembre, la Festa de la Verema s’avança a la primera setmana de setembre i no a la segona com és habitual. Comença el 2 amb la tallada de raïm, adaptada a la pandèmia, i acabarà el 8 de setembre. Enguany s’aprofita la mateixa imatge dissenyada l’any passat, perquè finalment no es va poder celebrar la festa. 

Les entrades es poden adquirir directament per Internet des de la pàgina www.festaverema.alella.cat o des dels actes d'agenda de la pàgina web de l'Ajuntament www.alella.cat clicant als enllaços que trobareu a cadascuna de les activitats programades. També es pot fer reserva o compra d'entrades presencialment a l'Oficina de Turisme.  

Més viticultors i més tapes i vins

A part de les visites als cellers, enguany també hi haurà oportunitat de visitar altres viticultors com Albert Federico, també estava prevista la visita a Testuán, però finalment s'ha hagut d'anul·lar per l'inici de les feines de verema. Es manté el concurs d'aparadors, la verema nocturna i els tastos amb personalitat, que es faran els dies 6, 7 i 8 de setembre i que tindran com a convidats els sommeliers Xavi Nolla, Sílvia Culell i Joan Lluís Gómez. 

En aquesta 47a edició prendran més protagonisme els bars i restaurants amb la proposta de tapes + vi, perquè s’incorpora el premi popular a la millor tapa. La clientela podrà valorar les tapes en un fulletó que es lliurarà en els establiments participants. Les persones que hi participin en aquest concurs entraran en un sorteig de dues experiències enoturístiques. A més també s'incorporen diferents experiències enoturístiques dels cellers Alta Alella i Bouquet d'Alella.


Mostra d’oficis i festa del comerç
Una altra de les novetats del programa és la mostra d’oficis que es farà coincidint amb la Fira de la Festa de la Verema. Serà un recorregut per diferents punts del municipi on es podrà veure en directe la realització de vuit oficis artesanal: picapedrer, llauner, forjador, terrissaire, cisteller, vidre bufat i artesans que treballen el cartó pedra, el vidre bufat o el pirogravat.

La festa també inclourà botigues al carrer i activitats lúdiques i d’animació al voltant dels diferents establiments, els divendres i dissabte, 3 i 4 de setembre, de 17 a 22h, i el diumenge 5 de setembre al matí.  Les nits de dissabte i diumenge es farà Tast al Mercat Municipal, de les 20 a les 24h. 

El Most Festival a Alella

La Festa de la Verema i l’Espai d’Arts Escèniques ens presenten el Most Festival, esdeveniment organitzat per Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. Un festival d’abast internacional que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava i la projecció de pel·lícules de grans directors no estrenades comercialment. Situat al Penedès, i des del 2016 també al Priorat, dos territoris d’una llarga tradició vinícola i diversos atractius enoturístics, el Most Festival vol difondre les arts i les cultures vinícoles a través de la creació audiovisual, així com acostar-se a l’enologia des de totes els vessants possibles, potenciant valors com la qualitat, la diversitat o la implicació amb el territori.

A Alella es projectaran dos documentals el 4 i 5 de setembre: L’âge d’or, de Jean-Baptiste Alazard, Gran Premi del Jurat Collita 2021 a la 10a edició del Most Festival, i Vignes dans le rouge, Premi Sostenibilitat de la 10a edició del Most Festival.

Música i altres propostes festives

La Festa també tindrà un component lúdic i festiu en les quals destaquen els concerts de David Ros i de Mònica Green, programats per a les nits de divendres i dissabte, i les havaneres del grup Barca de Mitjana, un dels actes de fi de festa de la nit de diumenge. A més, es recupera una de les actuacions previstes a la Festa Major que es va haver de suspendre a causa de la pluja, la de Pirates Rumversions amb un vermut musical que es farà diumenge 5 a les 12h a l'Escola Fabra. També s'ofereixen altres activitats per al públic infantil i familiar com la tallada de raïm, la plantada de gegants, el taller de robòtica i vi o una hora especial del conte amb Denominació d'Origen amb la proposta de  Contes per aixafar raïm.  El programa inclou també un tast de vins per a joves i una sessió de scape room per equips.

Registre pendent, la proposta artística de Can Manyé

La proposta artística d'aquesta Festa de la Verema de Can Manyé és obra dels artistes Mònica Roselló i Jordi Guillumet. "Registre pendent", obre el dissabte 4 de setembre a les 17.30h i es podrà veure en horari especial durant els dies de la Festa de la Verema i a partir del 5 de setembre, i fins al 17 d'octubre, en l'horari habitual de l'espai. Es tracta d'una instal·lació on es fa referència a la memòria en sentit genèric, incidint especialment en les relacions entre el territori local, proper, i allò que es recorda d’ell. Objectes, paisatges i situacions hi suggereixen una tipologia de records compartits. Són imatges generals que poden definir-se quan l’espectador se les apropia i s’hi emmiralla. Registre Pendent és tot aquell inventari que cal dur a terme per acabar de construir un record col·lectiu sobre un territori compartit. 

  

Podeu consultar el programa de la 47a Festa de la Verema en aquest enllaç i a través del web www.festaverema.alella.cat 

Publicat el 27 d'agost de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Plaça de l'Ajuntament, 1, 08328 Alella
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
alella.ajuntament@alella.cat
NIF. P0800300F
Logo Alella talent i vinyes
Biosphere
Enoturisme Alella
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Turisme Catalunya
Logo DIBA
logo consell regulador DO Alella
PSL
Pujar al principi de la pàgina