X
Avis serveis AOC
La 47a Festa de la Verema se celebrarà del 2 al 8 de setembre adaptada a la pandèmia

Enguany es podrà tornar a celebrar la Festa de la Verema amb un programa adaptat a les necessitats del moment. No hi haurà Mostra de Vins i Gastronomia, i es donarà més protagonisme als cellers i viticultors, bars i restaurants i a la difusió del patrimoni natural i patrimonial del poble.

La Festa de la Verema s’avança a la primera setmana de setembre. Comença el 2 amb la tallada de raïm, adaptada a la pandèmia, i acabarà el 8 de setembre. Enguany s’aprofita la mateixa imatge dissenyada l’any passat, perquè finalment no es va poder celebrar la festa. Les inscripcions a les activitats es podran fer a partir del 27 d’agost a l’Oficina de Turisme i per Internet.

Més viticultors i més tapes i vins

A part de les visites als cellers, enguany també hi haurà oportunitat de visitar altres viticultors com Testuan i Albert Federico. Es manté la verema nocturna i els tastos amb personalitat. En aquesta 47a edició prendran més protagonisme els bars i restaurants amb la proposta de tapes + vi, perquè s’incorpora el premi popular a la millor tapa. La clientela podrà valorar les tapes en un fulletó que es lliurarà en els establiments participants. Les persones que hi participin en aquest concurs entraran en un sorteig de dues experiències enoturístiques. A més també s'incorporen diferents experiències enoturístiques del cellers Alta Alella i Bouquet d'Alella.


Mostra d’oficis i festa del comerç
Una altre de les novetats del programa es la mostra d’oficis que es farà coincidint amb la Fira de la Festa de la Verema. Serà un recorregut per diferents punts del municipi on es podrà veure
en directe la realització de vuit oficis artesanal: picapedrer, llauner, forjador, terrissaire, cisteller, vidre bufat i artesans que treballen el cartró pedra, el vidre bufat o el pirogravat.

La festa també inclourà botigues al carrer i activitats lúdiques i d’animació a l’entorn dels diferents establiments, els divendres i dissabte, 3 i 4 de setembre, de 17 a 22h, i el diumenge 5 de setembre al matí.  Les nits de dissabte i diumenge es farà Tast al Mercat Municipal, de les 20 a les 24h. 

El Most Festival a Alella

La Festa de la Verema i l’Espai d’Arts Escèniques ens presenten el Most Festival, esdeveniment organitzat per Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. Un festival d’abast internacional que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava i la projecció de pel·lícules de grans directors no estrenades comercialment. Situat al Penedès, i des del 2016 també al Priorat, dos territoris d’una llarga tradició vinícola i diversos atractius enoturístics, el Most Festival vol difondre les arts i les cultures vinícoles a través de la creació audiovisual, així com acostar-se a l’enologia des de totes les vessants possibles, potenciant valors com la qualitat, la diversitat o la implicació amb el territori.

A Alella es projectaran dos documentals el 4 i 5 de setembre: L’âge d’or, de Jean-Baptiste Alazard, Gran Premi del Jurat Collita 2021 a la 10a edició del Most Festival, i Vignes dans le rouge, Premi Sostenibilitat de la 10a edició del Most Festival.

Inscripcions i venda d'entrades a partir del 27 d'agost

Les inscripcions i la venda d'entrades a les activitats de la Festa de la Verema s'obriran el 27 d'agost a l'Oficina de Turisme i també per Internet.  Properament trobareu l'enllaç per poder fer les inscripcions o comprar entrada en cadascuna de les activitats, però recordeu que no la podreu fer fins al 27 d'agost. 

Podeu consultar el programa de la 47a Festa de la Verema en aquest enllaç i a través del web www.festaverema.alella.cat 

Publicat el 5 d'agost de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Plaça de l'Ajuntament, 1, 08328 Alella
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
alella.ajuntament@alella.cat
NIF. P0800300F
Logo Alella talent i vinyes
Biosphere
Enoturisme Alella
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Turisme Catalunya
Logo DIBA
logo consell regulador DO Alella
PSL
Pujar al principi de la pàgina