Publicat el 12 de maig de 202212.05.2022
parcs i biblios

La Biblioteca organitza un nou programa d'activitats vinculades al Dia Europeu dels Parc (24 de maig) i a la Setmana de la Natura, que s'allarga fins al 5 de juny. Són tres activitats que uneixen literatura i natura: un taller per aprendre a identificar els cants dels ocells (1 de juny a les 19h); una sessió especial de l'hora del conte, amb la narració de tres relats entranyables i divertits on els ocells i altres animals són els protagonistes (3 de juny a les 17.30h) i una sortida al Parc de la Serralada Litoral per escoltar les espècies d'ocells de l'entorn natural d'Alella (4 de juny a les 10h). 

Dimecres 1 de juny 19 h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia

  • Taller. Què diuen els ocells?

T'agradaria aprendre a identificar els ocells i llurs cants? Saber perquè canten? A qui adrecen el cant? Com diferenciar un cucut d'una puput? I un tudó d'una tórtora?
Apunta't a aquest taller que té un mètode innovador per aprendre a descriure, identificar i...dibuixar el cant dels ocells dels nostres pobles, camps i boscos.

A càrrec de Pere Alzina, Consultor ambiental i guia de natura.

Divendres 3 de juny 17.30 h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia

  • Hora del conte. Contes dins un cistell. 

En aquesta ocasió l'Alma explicarà tres contes en què els ocells i altres animals són els protagonistes. En Piu i els ocells: En Piu és un nen que té un do molt especial: pot parlar amb els ocells i entendre-s'hi, i hi té una gran amistat. El fillet mussol: la senyora Rosita està de dol perquè fa poc que se li ha mort el seu gos Xuscu. En Calvin no sap volar: en Calvin és un estornell diferent que haurà d'emigrar amb els seus germans per poder seguir el cicle de la vida.

Hora del conte a partir de 4 anys.

A càrrec d'Alma i la mar de contes

Dissabte 4 de juny 10 h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia

  • Sortida matinal.

Sortida guiada per conèixer les espècies d'ocells del territori d'Alella.

Una oportunitat per veure i escoltar les espècies d'ocells de l'entorn natural d'Alella, territori del Parc de la Serralda Litoral.
Esmolarem l'oïda des de la porta de la biblioteca, caminarem per la vall de Rials i ens endinsarem per la zona de Can Magarola, masia on es troba instal·lada la seu del Parc.

A càrrec d'Alfons Alier.

Per a totes les activitats cal fer inscripció prèvia a b.alella.fg@diba.cat.

Edicions anteriors: 

Parcs i Biblios...2021