"Som raīm trepitjat", la proposta artística de verema de Can Manyé
És un projecte de Naiara García Márquez amb la participaciķ de les escoles Fabra i La Serreta que es podrā visitar del 6 de setembre al 17 d'octubre
Som raīm trepitjat

“Som raīm trepitjat”  és un projecte d’art i educaciķ que pren forma expositiva per mostrar el resultat dels tallers educatius realitzats l’any passat entorn a l’obra “Vinyes revelades” del colˇlectiu Terra-lab.

L’artista-educadora Naiara Garcia Márquez ens apropa a la idiosincrāsia d’Alella a través de l’observaciķ de l’empremta que el paisatge deixa als seus habitants. Els principals protagonistes de l’experičncia sķn els alumnes de les escoles Fabra i La Serreta que, fent servir els materials suggerits, parlen del lloc on viuen des de la revisiķ dels seus records.

Som raīm trepitjat és, doncs, un paisatge fictici definit pel ressō d’un territori real que els nens i nenes d’Alella observen, interpreten i trasllades al pla artístic.

El títol de la proposta expositiva s’expressa amb el passat participi, degut a que l’acciķ de prospecciķ del paisatge del territori on vivim es dona des del moment que naixem i habitem un lloc. Podem considerar que tot el material conceptual amb el que els nens de les escoles Fabra i  La Serreta treballen per elaborar les seves peces pertany al passat, als seus records.

També la cianotípia, un antic procediment fotogrāfic monocromātic i que esdevé una de les tčcniques principals introduīdes a l’aula taller per desenvolupar les peces de “Raīm trepitjat” i “Paisatge” emfatitza encara més  aquesta referencia al passat ja que serveix com a índex de l’acciķ de deixar empremta.

Tot i que la principal acciķ de creaciķ va produir-se el 2018 amb els tallers, l’exposiciķ romandrā inacabada fins al darrer dia, incorporant diversos elements que conviden als visitants a participar-hi, així com nou material fet pels alumnes d’aquest curs 2019-2020 que anirā apareixent a l’espai a manera de tancament de la proposta. 

 • Del 6 de setembre al 17 d'octubre del 2019

  A Can Manyé Espai d'Art i Creaciķ

  Inauguraciķ: divendres 6 de setembre a les 20h

   

  Visites comentades (a concretar)

   

  Horaris: 

  Dissabte 7 i diumenge 8 de setembre: 

  Matins d'11 a 14h i tardes de 17 a 20h

  Horaris a partir del 12 de setembre: 

  Dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30h

  Dissabtes i diumenges d'11 a 14h

Publicat el 6 de setembre de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versiķ per imprimir
Plaįa de l'Ajuntament, 1, 08328 Alella
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
alella.ajuntament@alella.cat
NIF. P0800300F
Logo SICTED
Turisme Catalunya
Logo DIBA
Costa Barcelona Maresme
Logo Consell Regulador DO Alella
Enoturisme Alella
Pujar al principi de la pāgina