Ajuntament d#39;Alella
Portada|Cooperació|ELS PROJECTES DE COOPERACIÓ SUBVENCIONATS L'ANY 2020
 

L'Ajuntament destina enguany 45.100€ a finançar set projectes de cooperació al desenvolupament que es duen a terme al Gàmbia, Moçambic, Senegal i Burkina Faso,  així com ajuts pels refugiats saharauís de Tindouf i projectes aprovats per l'assemblea anual de socis del Fons Català de Cooperació que treballin per superar les conseqüències de l'emergència generada per la Covid-19. Els ajuts procedeixen del 0,7% del pressupost d'ingressos ordinaris destinats a cooperació internacional.


Prevenció de la mutilació genital femenina

Apoderament i capacitació d'estudiants i professionals de la salut per a la prevenció de la MGF i l'atenció de les conseqüències per la salut a Gàmbia.

Descripció del projecte: El projecte pretén contribuir a la prevenció de la mutilació genital femenina tant a Gàmbia com a Catalunya i millorar l'atenció de les seves conseqüències, partint de la formació a tots els agents de salut del territori i incidint especialment en els homes gambians.

Fundació Wassu-UAB.

Import: 6.000€


Medicaments per als campaments de refugiats sharauís

Manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf. Poble Sahrauí.

Descripció del projecte: El projecte pretén enfortir el funcionament del laboratori de producció de medicaments que ja porta 22 anys funcionant.

Medicus _Mundi Mediterrània.

Import: 6.000€

Suport a l'educació de noies joves 

Extensió del dret a una formació superior i igualitària als joves procedents de zones rurals properes a Beira - 5a fase. Moçambic.

Descripció del projecte: El projecte té per objectiu fer els arranjaments i moblar l'edifici de residència d'estudiants per a noies joves a un preu assequible, contemplant beques per aquelles que no poden permetre-s'ho.

Amizade Junts amb Moçambic.

Import: 6.000€

Suport a l'autonomia econòmica de les dones en situació de vulnerabilitat

Establiment d'un perímetre agrícola per a la millora de la productivitat i dels ingressos d'un grup de dones i per la seguretat alimentària a la comuna de Tankanto Escale. Senegal.

Descripció del projecte: Aquest projecte busca contribuir a millorar l'autonomia econòmica de les dones en situació de vulnerabilitat per mitjà de la construcció d'un tancat, un pou i instal·lació d'un sistema de reg per tal que puguin mantenir els seus conreus amb major productivitat.

Daadéh Fouladou.

Import: 6.000€

Accés a l'aigua potable 

Abastiment d'aigua potable al Departament de la Todin, fase 1: dos forages i tres rehabilitacions. Burkina Faso.

Descripció del projecte: El projecte pretén construir dos pous i rehabilitar-ne tres en aquesta regió on encara la població no té accés a l'aigua potable.

Aigua pel Sahel.

Import: 6.000€

Descripció del projecte: El projecte pretén construir dos pous i rehabilitar-ne tres en aquesta regió on encara la població no té accés a l'aigua potable.


Campanya genèrica a projectes destinats a superar les conseqüències derivades de la Covid-19

Resposta d'emergència per fer front als efectes de la Covid-19 en projectes actius a països on la cooperació municipal és més present.

Descripció de la campanya: A proposta del FCCD es destinarà l'import a projectes aprovats per l'assemblea anual de socis del Fons que treballin per superar les conseqüències de l'emergència generada per la covid-19.

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Import: 15.100€