• Alternativa per Alella-CUP

    El mandat municipal toca a la seva fi i Alternativa per Alella-CUP ja està a punt per encarar un nou cicle electoral en què Mark Ullod prendrà el relleu d'Oriol Font. Al seu costat tindrà el suport i la intel·ligència col·lectiva d'un grup de veïns i veïnes amb edats i ocupacions diverses que proposem, debatem i decidim en assemblea el nostre vot i posicionament sobre els afers públics.

    El 2015, Alternativa per Alella-CUP va pactar el Pla d'Actuació Municipal (PAM) i va donar suport a la investidura d'Andreu Francisco, però moltes de les accions no s'han desenvolupat per la manca de voluntat política d'ERC-Sumem per Alella, com ara la creació d'un banc de terres per facilitar el conreu de terrenys erms i el relleu generacional de les explotacions agrícoles.   

    Des del principi, vam decidir de restar a l'oposició per no veure segrestada la nostra veu i per poder parlar de tot i qüestionar l'acció de govern en el seu conjunt. Així va ser com, en poc temps, vam passar de la bona predisposició inicial a veure com es tancaven totes les vies de col·laboració i com finalment s'ha acabat imposant una opacitat afavorida per la majoria absoluta.

    Per a nosaltres han estat quatre anys de picar pedra, fent feina de formiguetes: com les millores al projecte del nou Casal, la salvació de la merceria de ca la Neus i el safareig de can Patatina, o les denúncies per aturar la destrossa de la masia de can Serra. 

    Ara, Alella torna a ser un caramelet per als especuladors immobiliaris, de manera que en els pròxims anys ens hi juguem la nostra identitat com a poble. Davant d'aquest escenari hem de mostrar més autoestima i més respecte pel territori. L'autoestima com a poble engloba totes les relacions humanes que s'hi produeixen i que hem d'estimular molt activament des de les entitats i l'àmbit de l'educació, la cultura, la salut i els serveis amb l'objectiu de teixir una comunitat de persones que no només visquin a Alella, sinó que hi facin vida. El matís és important! El respecte per l'entorn inclou la valorització dels espais agrícoles i forestals, el paisatge, la natura, el patrimoni cultural i el seu llegat històric. Nosaltres defensem la funció social d'un urbanisme al servei de la col·lectivitat i això només es pot fer des de la iniciativa pública, que és on tots estem representats, en comptes de deixar-la en mans privades. Per això seguirem de prop el desenvolupament del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i presentarem al·legacions amb l'ànim de reconduir totes aquelles actuacions que se saltin aquests principis, com és el cas de la Serreta.