• pp

    Al matí següent del ple de setembre va haver sorpresa a Alella: En Francisco va decidir posar com a Cap de la policia municipal a un membre dels Mossos d'Esquadra. Amb aquest acte l'alcalde va vulnerar els principis de legalitat, igualtat, mèrit i promoció. No deixant d'obviar que es tracta d'una clara demostració de falta de cultura democràtica.

    Pot ser que el senyor alcalde pretengui substituir la policia municipal pels Mossos d'Esquadra? Per què voldria fer això? La resposta és simple: ho fa per alliberar-se un cop més de la seva responsabilitat consistent en vetllar per la seguretat del poble sent el màxim responsable de la policia. Sí, un cop més, fa poc va deixar també el control de l'ajuntament en mans d'un gerent. Amb tot això és normal preguntar-se si la funció que té ara l'alcalde és únicament la de representar. Suposa un problema el fet que els nous escollits a dit costin als ciutadans més diners? De cap manera, si es necessiten diners s'augmenten les multes i tot solucionat.

    Vivim en un poble petit i necessitem la proximitat de la policia municipal. Volem una policia de “barri” tal i com pretenia l'ex-cap de la policia municipal, el senyor Pindado. No volem mossos que avui estiguin aquí i un altre dia per allà, fora d'Alella. La vinculació amb la gent és diferent, més freda i distant.

    Però aquí no acaben les sorpreses, la següent va tenir lloc al dia següent del ple d'octubre: A la plaça del mercat de la policia municipal havia persones disfressades pel dia de Halloween. Vam veure un home disfressat  sent identificat per la policia i interrogat pel secretari de l'ajuntament. Curiosament els altres disfressats no van ser identificats. A què es deu aquesta diferència? Era una simple disfressa o una protesta d'un pare de família, representant d'alguns treballadors municipals als qui no els paguen les hores extres? Quines irregularitats hi ha al govern d'Alella?

    El nostre Casal des del diumenge 30 d'octubre té una junta gestora i creiem que es troba en molt bones mans en aquest moment i , sobretot,  allunyada dels interessos del senyor Francisco i la seva gent.

    Enhorabona Sr. Albert per haver estat un president tan honrat i haver defensat sempre els interessos del  “nostre” casal amb ungles i dents. Gràcies també a la seva senyora, que li va ajudar en tot. de manera totalment desinteressada i deixant-se la pell en tot allò en el que ha fet.