Ajuntament d#39;Alella
Portada|Ajuntament|Codi de conducta dels alts cārrecs de l'Ajuntament
 

Acte constituciķ AjuntamentEl Ple municipal va aprovar en la sessiķ del 25 de maig de 2017 el codi de conducta d'alts cārrecs de l'Ajuntament d'Alella. El Consistori alellenc s'afegeix al document elaborat per la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya, integrada per la Generalitat, les diputacions, l'Ārea Metropolitana de Barcelona, l'Associaciķ Catalana de Municipis i Comarques i la Federaciķ de Municipis de Catalunya. El codi de conducta aprovat afecta tant als cārrecs electes com a les persones que ocupen la gerčncia del Consorci de Promociķ Enoturística del Territori DO i de l'Ajuntament. 

El document conté els principis čtics i de bon govern al qual s'han de sotmetre els alts cārrecs, així com les normes de conducta per les quals s'han de regir, que inclouen, a més d'uns compromisos generals, els compromisos en relaciķ amb els conflictes d'interessos i grups d'interčs i en la relaciķ a la ciutadania. 

Com a principis čtics, s'inclou el respecte als drets fonamentals i les llibertats públiques, la integritat i l'exemplaritat, la igualtat de tracte, la imparcialitat i la responsabilitat, entre d'altres. Respecte a la relaciķ amb els conflictes d'interessos i grups d'interčs, els alts cārrecs han d'actuar amb independčncia, abstenir-se de participar en els assumptes en quč tinguin algun interčs personal, no acceptar regals o donacions (fora d'aquells regals de cortesia que li siguin lliurats per raķ del seu cārrec), i no acceptar el pagament de viatges o invitacions a āpats ni esdeveniments que no estiguin relacionats amb el seu paper institucional. 

Segons s'estableix a l'acord del Ple, les funcions de control del compliment del codi de conducta dels alts cārrecs serā assignada a la Sindicatura Municipal de Greuges d'Alella, una figura que es preveu crear properament. 

El codi de conducta es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups presents al plenari (ERC+SxA, AP-CP, Gd'A i PP) excepte el de AA-CUP, que va decidir abstenir-se per considerar que també poden tenir la consideraciķ d'alts cārrecs els caps d'ārea i en espera que es pugui definir el criteri a la revisiķ del Reglament Orgānic Municipal (ROM).