Publicat el 9 de juny de 201609.06.2016
Cal la implicació de tota la ciutadania per salvaguardar el poble del perill del foc

Neteja franges perimetralsS'apropa l'estiu i creix el risc d'incendis forestals. L'Ajuntament, amb la col·laboració d'altres administracions, ja ha començat a prendre mesures per tal de minimitzar el risc d'incendi, però cal la implicació de tota la ciutadania per salvaguardar el poble del perill del foc. 
A finals de maig ja havien finalitzat els treballs de neteja de les franges de protecció perimetral als barris de Can Comulada i Nova Alella, una actuació que ha tingut un cost de 6.207€.
A aquestes tasques se sumen els treballs de manteniment de camins i pistes forestals del Pla de Prevenció d'Incendis (PPI). Enguany s'ha actuat en dues pistes forestals: la que connecta el carrer Empordà amb la pista carenera i la que comunica Nova Alella i Can Comulada. Els treballs han suposat una despesa de 1.962€, el 90% de la qual ha estat assumida per la Diputació de Barcelona.
A més, estan pendent de concretar d'altres actuacions: el manteniment del ferm del camí que Neteja franges perimetralscomunica Alella Parc i la carretera BP-5002 al coll de Font de Cera i del que enllaça el carrer Riera Alta amb el Camí del Greny per la Pedrera. L'Ajuntament també tenia previsió d'actuar en diverses zones verdes de Can Comulada i en una parcel·la municipal d'Alella Parc.

Operatius de vigilància i prevenció
A les actuacions sobre el terreny cal afegir el desplegament de recursos humans de control i vigilància. A mitjan juny es posarà en marxa l'operatiu del Pla d'Informació i Vigilància, que duen a terme la xarxa de Parcs de la Diputació amb la col·laboració de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

Seguiu les recomanacions per evitar el risc d'incendis al bosc