Publicat el 27 de juny de 201427.06.2014
El Ple aprova un nou conveni que permetrÓ construir un nou equipament cultural de titularitat municipal i el local social del Casal en la mateixa ubicaciˇ que tÚ ara

Casal d'AlellaL'Ajuntament i el Casal d'Alella han arribat a un acord que permetrà resoldre definitivament les necessitats de l'entitat i dotar el municipi d'un nou equipament sociocultural públic sense posar en risc les finances municipals. Descartada la possibilitat de tirar endavant el projecte del nou equipament a Can Calderó —per la conjuntura econòmica i l'elevat cost de les obres— i donada la necessitat d'intervenir d'una manera urgent i decidida, l'Ajuntament i l'entitat han trobat una solució alternativa. L'acord es concreta en un nou conveni que ha estat aprovat per unanimitat del Ple municipal d'aquest dijous, 26 de juny,  i que té el recolzament de l'assemblea i de la junta del Casal.
Segons el conveni, l'associació Casal d'Alella cedeix a l'Ajuntament la propietat de la finca situada al carrer Santa Madrona, número 12,  per a la construcció d'un nou equipament sociocultural de titularitat municipal, que comptarà, com a mínim, d'una sala polivalent d’ús públic amb una capacitat per a uns 300 espectadors, i d'un local social per a ús del Casal. L'Ajuntament assumirà el cost de les instal·lacions i el mobiliari del local social, a més de les despeses de subministrament, i es compromet a fer totes les actuacions possibles per tal que les obres del nou equipament estiguin finalitzades en un termini aproximat de dos anys.
L'acord també estableix la dissolució del Consorci creat l'any 2006 per l'Ajuntament i el Casal, així com la creació d'una comissió de seguiment encarregada de vetllar pel bon desenvolupament del projecte i la posada en funcionament del nou equipament.

Tancament del Casal
Tant l'associació Casal d'Alella com l'Ajuntament consideren que el local actual no reuneix les degudes condicions pels serveis i activitats que s'hi ofereixen, per la qual cosa acorden el seu tancament, que es preveu fer efectiu, com a màxim, el 30 de juny. L'activitat del Casal es traslladarà provisionalment, i fins que estigui enllestit el nou equipament, a uns mòduls prefabricats que s'instal·laran a l'espai de l'hort del pati de Can Gaza amb la previsió que puguin obrir les seves portes al públic el proper dia 15 de juliol.

SEGUEIX-NOS AL Logo twitter Logo facebook