DISSABTE
23
FEBRER
2013
19:00 h
Lloc Centre Cultural de Can Lleonart
Organitza Ajuntament d'Alella
Preu És gratuït però cal recollir les entrades prèviament

Concert de piano a càrrec del pianista Albert Giménez.

PROGRAMA

1a PART:

Sonata hob. XVI.  J. HAYDN (1732-1809)
Moderato
Menueto
Presto

2a PART:
Variacions “Eroica” op. 35. L.V.BEETHOVEN (1770-1827)

Albert Giménez

Currículum:
Nascut l'any 1970 a Barcelona, inicia els estudis musicals a l'edat d'onze anys a L'Escola de Música de Barcelona, on posteriorment estudia amb Joan Rubinat i amb el seu pare, Albert Giménez Attenelle.
L'any 1992 becat per la Generalitat de Catalunya, ingressa a la Guildhall School of Music and Drama de Londres  on va estudiar  amb els professors Paul Berkowitz i Alexander Volkov  (piano) i amb el quartet Tacaks (música de cambra). Ha completat la seva formació rebent clas- ses magistrals dels professors Dimitri Bashkirov, Nina Svetlanova, Luiz de Moura, Gyorgy Sebok, Karl Engel, Jean-François Heiser i Jun Kanno.
Albert Giménez ha obtingut diversos premis a concursos de piano: Segon premi al Concurs Internacional de San Sebastián, Primer premi al concurs Ciutat de Berga, Primer premi a la Mostra de Música de la Generalitat de Catalunya i premi al millor intèrpret de piano al "Festival de Jo- ves Músics de Barcelona".
Des de 1989 realitza concerts regularment tant com a solista com en diferents formacions  de música de cambra. Ha actuat a la majoria de ciutats catalanes i a gran part del territori espanyol, incloent sales com el Palau de la Música i l'Auditori de Zaragoza.  També ha  actuat a Anglaterra, França, Bèlgica i Luxemburg.
L'any 1994 va interpretar el Triple Concert de Beethoven amb la Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música de Barcelona. També ha estat solista amb la Jove Orquestra de les Escoles de Musica de Catalunya (OEMUC), l' Orquestra Simfònica del Conservatori d'Igualada i  l'Orquestra Simfònica Segle XXI, amb les quals ha interpretat respectivament el Concert en Re de Haydn i els concerts nums. 3 i 4 de Beethoven. Com a músic de cambra actua molt sovint al costat de reconeguts intèrprets.
Ha enregistrat en directe i en estudi per a Catalunya Música, RNE Radio 2, Ràdio 4, COM Ràdio, TVE i TV3 i recentment ha gravat un CD amb el violista Ashan Pillai pel segell Columna Música.
Actualment és professor de piano al Conservatori de Badalona i repertorista a l'ESMUC. A més des de 2005 imparteix classes a diversos cursos d'estiu. Ha estat membre del jurat de nombrosos concursos nacionals de piano i música de cambra.