9.30 h Acte inaugural
A càrrec de:
10 a 11.30 h Conversa-debat
Estigmes i Salut Mental: construint noves realitats de forma cooperativa
El debat vol aportar una visió professional i en primera persona des de l'enfocament de drets humans. Hi participen referents en els processos de transformació radical de l'atenció en la salut mental, que aporten mirades i perspectives complementàries sobre la discriminació, l'estigma i els reptes en les futures polítiques públiques.
Albert Fages – Coordinador de l'Oficina per la No Discriminació (OND) de l'Ajuntament de Barcelona
Beatriz Pérez – Vocal de Recerca de l'Associació ActivaMent. Doctora en Persona i societat en el món contemporani. Investigadora i docent a la UVic-UCC
Diana González – Coordinadora de l'Observatori de Drets de la Federació Veus. Membre del Grup de Recerca en Primera Persona. Investigadora de la UB en projectes de transformació de l'atenció en Salut Mental
Ivan Cano – Responsable d'incidència política i Drets de la Federació Salut Mental Catalunya. Doctor en Cures Integrals i Serveis de Salut
Josep Maria Solé – Director de la Fundació Support Girona. Consultor internacional en drets humans i canvis estratègics en la gestió d'organitzacions de serveis socials
Montserrat Rovira – Directora Serveis d'Urgències i Emergències Socials de l'Ajuntament de Barcelona. Coordinadora del grup de famílies de la Fundació Congrés Català Salut Mental
11.30 a 12.30 h Debat amb el públic assistent
12.30 h Cloenda de l'acte
A càrrec de Roser Ollé, regidora de Salut, Benestar i Equitat i Feminismes
Seguidament: Aperitiu
fulletó jornades salunt mental 2024 Fitxer: Triptic_JSM_2024_VERSIO_DIGITAL.pdf Format: Acrobat-PDF |
DIMECRES 6 DE NOVEMBRE DE 2024 |
Biblioteca Ferrer i Guàrdia
19 h Presentació del llibre Fragments de calma constructiva, a càrrec de l'autor
Martí Soler ens presentarà la seva obra literària Fragments de calma constructiva, escrivint i dibuixant un trastorn mental.
Antigues Escoles Fabra
De 18 a 20 h Taller (Re)Escriure'm sense estigma
Un taller per treballar la identitat pròpia i el rol que la salut mental hi té, des de diferents punts de vista i amb l'escriptura com a eina principal, per acabar escrivint un relat de vida lliure.
Obert a tothom (especialment de 18 a 35 anys).
Inscripció limitada a 15 participants.
Organitza: Ocell de Foc Barcelonès Nord
DIJOUS 7 DE NOVEMBRE DE 2024 |
Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
9.30 h Acte inaugural
A càrrec de:
10 a 11.30 h Conversa-debat
Estigmes i Salut Mental: construint noves realitats de forma cooperativa
El debat vol aportar una visió professional i en primera persona des de l'enfocament de drets humans. Hi participen referents en els processos de transformació radical de l'atenció en la salut mental, que aporten mirades i perspectives complementàries sobre la discriminació, l'estigma i els reptes en les futures polítiques públiques.
11.30 a 12.30 h Debat amb el públic assistent
12.30 h Cloenda de l'acte
Seguidament: Aperitiu
Can Lleonart
19 h Tertúlia. Salut mental i gent gran: riscos i oportunitats
Encara que la majoria de persones majors de 60 anys té bona salut, corren el risc d'experimentar problemàtiques de salut mental que requereixin atenció a llarg termini. No obstant això, aquesta etapa ens presenta un seguit d'oportunitats a les quals sovint no donem prou visibilitat. En parlem?
DIVENDRES 8 DE NOVEMBRE DE 2024 |
Can Lleonart
9 a 13 h Jornada Intergeneracional. El nostre benestar emocional. Parlem de salut mental
T'agradaria poder compartir temes en relació al benestar emocional i aprendre més sobre els estigmes de la salut mental? I si a més a més pogués ser compartit amb gent jove? Si ets major de 60, aquesta jornada et proposa una trobada intergeneracional per poder tractar la salut mental intercanviant impressions i diferents realitats.
Biblioteca Ferrer i Guàrdia
17.30 h Hora del conte. Espectacle infantil: Fuig, Bèstia!
A la Dolça se li ha ficat a la panxa la Fera dels Ais i tothom al regne té por d'apropar-s'hi. El seu pare, el rei, no sap què fer per ajudar-la. Un bon dia arriba un mercader de terres llunyanes que obrirà una escletxa d'esperança a través d'un viatge a la foscor per trobar on s'amaga la tristor. Aquest espectacle és una adaptació lliure d'un conte de Paulina Vergés De Echenique anomenat Sa Dragonera, editat per Sirpus.
Adreçat a infants a partir de 4 anys i les seves famílies
Espai d'Arts Escèniques
20 h Teatre: A la deriva
Coneguda per la seva participació al Polònia de TV3, Lara Díez Quintanilla és també una actriu i dramaturga de renom llicenciada en Psicologia. El seu interès per la salut mental l'ha portada a dramatitzar en aquesta obra diverses entrevistes als familiars i a les persones que, en les últimes dècades, han viscut ingressos en diferents hospitals psiquiàtrics del nostre territori.
Com és viure en un psiquiàtric? Què et pot ajudar a sortirne? I com es viu mentre una filla, un germà o una mare és a dins? A la deriva reflecteix com ha anat canviant el concepte d'ingrés psiquiàtric i com n’és de diferent per a cada persona. Una obra polièdrica per acostar-nos a la malaltia mental i trencar el tabú que l'acompanya.
Dramatúrgia i direcció: Lara Díez Quintanilla
Idea original i interpretació: Marta Montiel i Elies Barberà
Música: Laia Vallès
Espai sonor i il·luminació: Lluís Robirola
Disseny d'espai i vestuari: Lluna Albert
Preu: Entre 2,5 i 3 euros
Venda d'entrades:
Oficina de Turisme
alella.koobin.cat
Taquilla 1 hora abans de l'espectacle.
Servei de canguratge: inscripcions a alella.ssocials@alella.cat
DISSABTE 9 DE NOVEMBRE DE 2024 |
Plaça de l'Ajuntament
11.30 h Programa de ràdio Nikosia en directe.
Nikosia és un col·lectiu, format per persones amb i sense itineraris medicalitzats de patiment, que busca generar noves maneres d'escolta, cures, acolliment i lluita en el camp de la salut psíquica i emocional. En aquesta ocasió tindrem l'oportunitat d'assistir com a públic a un programa de ràdio que tractarà sobre els estigmes i la salut mental. T'hi animes?
Organitzat per l'associació Alella Poble Cuidador
EDICIONS ANTERIORS