Publicat el 22 de maig de 202422.05.2024
Llibres amb veu propia

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia obre novament les seves portes a la literatura de proximitat i convida la ciutadania a conèixer el treball literari d'escriptores i escriptors de l'entorn facilitant la presentació de les seves darreres creacions en el marc del cicle "Llibres amb veu pròpia" que es durà a terme al llarg de la primera quinzena del mes de juny. En total es faran quatre presentacions de llibres, de diversos gèneres i temàtiques, programats per als dies 3, 5, 11 i 14 de juny

 

  LLIBRES AMB VEU PRÒPIA 2024  

Dilluns 3 de juny, a les 19 h

El SR. C., el meu estimat monstre, de Laia Obregón-Dans

Novel·la pòstuma de la Laia Obregón-Dans, escrita en anglès, traduïda al català per la Dorotea Casas Ros i la M. Cinta Portillo Vidiella i editada per Vincle Editorial. El llibre narra el viatge de l'Olívia, alter-ego de l'autora, per investigar i entendre el significat dels titelles en els rituals de mort, i com aquest viatge es va trenant amb la vivència del càncer que la protagonista pateix i que necessita entendre i acceptar. Un doble viatge-recerca, doncs, que compta amb diferents guies, com ara el tarot, els rituals d'endevinació, el xamanisme, la interpretació dels somnis i la representació amb titelles, per connectar amb el drama interior.

Presència de les traductores Dorotea Casas Ros i M. Cinta Portillo Vidiella,  acompanyades de Fina Llorca Antolín, escriptora.

 

Dimecres 5 de juny, a les 19 h

Què seré quan sigui gran, de Roser Roca, fisioterapeuta i psicomotricista al CDIAP del Maresme

La discapacitat no avisa, arriba a qualsevol persona (gran o petita) i en qualsevol moment. Durant la infantesa sempre busquem referents. Coneixes algun personatge infantil amb discapacitat? La discapacitat no limita, limita el nostre entorn.
Com volem la societat futura? Què puc fer jo per normalitzar la diversitat?

Aquest projecte té per objectiu donar a conèixer als nens i nenes algunes idees sobre discapacitat, oferint una mirada empoderada i normalitzada. Pretén donar més visibilitat als infants amb diversitat funcional, i ajudar a la societat que puja a conèixer, empatitzar i respectar la diversitat.
Pensem que la inclusió i la normalització ha de gestar-se des de la infància, a les llars i a les escoles. Quin millor moment per parlar, per aprendre i per compartir que quan estem amb ells mirant un conte? Un conte en el qual tot infant se sentirà identificat.

Acompanyada de Tere Arenas, fisioterapeuta i excoordinadora del CDIAP del Maresme.

 

Dimarts 11 de juny, a les 17:30 h

El Cel de la Nunu, de Noemí Fernández, il·lustracions de Lara Sánchez

La Nunu és un núvol que se sent bé i tranquil·la en el cel blau. Però un dia arriba el vent i bufa fort per apartar-la quan ella no vol moure's…

En aquesta història acompanyarem la Nunu mentre experimenta diferents emocions, com l'amor, la calma, la ràbia, la tristesa, la por, la sorpresa i l'alegria.

Identificar les nostres emocions i sentiments és el primer pas d'un aprenentatge que ens ajudarà a poder relacionar-nos amb coherència i respecte. Aquest conte pretén ser una eina útil per a l'educació emocional des d'edats primerenques. 

El cel de la Nunu és un punt de partida per treballar i reflexionar posteriorment, tant a casa com a l'aula.

 

Divendres 14 de juny, a les 17:30 h

Vicenç y Max: las estrellitas azules,  de Fili Plaza 

Un conte per a infants on els protagonistes, dues estrelletes, ens ajudaran a conèixer la importància de la creativitat i l'amistat. 

Una història plena de sentiments, sensibilitat i per no perdre la il·lusió i no rendir-se en aconseguir els propis somnis.

La màgia de les estrelles ens acompanya sempre.

L'autora conversarà amb Manel Domínguez, especialista en Comunicació social.