Publicat el 9 de maig de 202409.05.2024
Bar del Casal

Els bars i restaurants d'Alella poden participar en el 3r concurs del Pintxo és la Pera de la Festa Major, una iniciativa de l'Ajuntament que té l'objectiu de donar impuls al sector de la restauració local. Per participar en aquest concurs cal emplenar aquest FORMULARI del 10 al 20 de maig, ambdós incloses. El pintxo guanyador rebrà un premi de 200 euros. 

El Pintxo és la pera

En el marc de la Festa Major de Sant Feliu, l'Ajuntament organitza el segon concurs "El pintxo és la pera" per promocionar el teixit econòmic i comercial, difondre l'oferta gastronòmica i els vins de la DO Alella i donar impuls a la restauració.  L'objectiu del concurs és premiar el treball dels participants que ofereixin una proposta gastronòmica atractiva. Enguany es podran degustar els pintxos dels establiments que es presentin al concurs del 25 al 28 de juliol de 2024

Participants
El concurs del “Pintxo és la Pera” és obert a tots els establiments de restauració del municipi d'Alella, és a dir, qualsevol persona física o jurídica legalment constituïda que sigui titular d'un establiment comercial on hi exerceixi la seva activitat habitual i que disposi de local a la via pública.

Terminis
Els terminis per fer les inscripcions és del 10 al 20 de maig de 2024.
Els establiments que vulguin participar al concurs hauran de fer la seva inscripció emplenant aquest FORMULARI 

El jurat es convocarà per realitzar el tast dels pintxos i es comunicarà amb antelació el dia de la convocatòria.
El veredicte del jurat es farà públic durant la celebració de la festa Major en el format que es decideixi previament.

El jurat
El jurat estarà format per un/a regidor/a de l'ajuntament d'Alella, un/a membre o técnic/a de la DO o del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, un/a técnic/a de cultura, festes o altre técnic/a de l'ajuntament i un o dos professional del món de la restauració.

El jurat valorarà els pintxos dels restaurants participants segons els següents criteris i el seu barem de puntuació, que podrà sumar un màxim de 50 punts.

Els resultats dels diferents membres del jurat se sumen i es debaten per obtenir el pintxo guanyador de l'any:

  • Creativitat o originalitat de la proposta: ( fins a 10 punts). Es valorarà la qualitat artística, treball aplicat en la elaboració del pintxo
  • Presentació del pintxo (fins a 10 punts). Es valorarà producte, muntatge, color, espectacularitat i disposició del pintxo
  • integració de l'element de la Pera : (fins a 5 punts). Integració d'aquest producte en el pintxo.
  • Originalitat i tècnica: (fins a 5 punts). Es valorarà la novetat de la proposta, enginy, originalitat i els ingredients emprats en la elaboració del pintxo.
  • Valors gastronòmics: (20 punts). Es valorarà el gust, sabor, contrast i els matisos.


Veredicte

La selecció del pintxo guanyador es decidirà per la mitjana de les puntuacions de tots els membres del jurat. Si algun membre del jurat no pot assistir a la reunió de valoració perdrà el seu dret de veu i vot. El jurat podrà declarar desert el premi del concurs. El veredicte del jurat serà inapel·lable.

Premis
S'atorgarà un únic guanyador en concepte de Pintxo de l'any

Compromis dels participants

  • Presentar el pintxo al jurat el dia que es convoqui.
  • Presentar el pintxo per la foto el dia que es concreti amb el fotogràf.
  • Fer difusió en les seves propies XXSS del concurs del Pintxo.
  • Vendre el Pintxo pel preu de 2,50€ (beguda a part).
  • En cas de ser guanyador, mantenir visible el distintiu de la campanya tot l'any.

Compromis per part de l'organització

  • Fer difusió del concurs del Pintxo a les XXSS de l'ajuntament d'Alella
  • Fer noticia al Full i a les XXSS.
  • Compromis de que el restaurant guanyador del pintxo sigui la portada de l'any següent
  • Facilitar a l'establiment el distintiu del pintxo de l'any.
  • Premiar amb 200€ al guanyador del Concurs del pintxo és la Pera en el restaurant guanyador del pintxo de l'any.

Drets d'autor
Els participants cediran a l'Ajuntament d'Alella els drets de reproducció, distribució i comunicació pública sobre la imatge i dades del seu establiment, el qual la utilitzarà per promoure la Festa Major i fer-ne publicitat en el format o el suport que consideri oportú.