Publicat el 14 de novembre de 202314.11.2023
Operació mossos i policia local

Agents de la Policia Local d'Alella i Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Premià de Mar han desarticulat un grup criminal que es dedicava al  tràfic de droga. En l'operació conjunta s'han detingut quatre persones, dues d'elles a Alella, acusades de pertinença a grup criminal, falsificació documental, tràfic de droga i defraudació de fluid elèctric. Els caps del grup residien a Barcelona i al domicili d'Alella hi cultivaven marihuana.

Les investigacions es van iniciar el passat mes d'agost i han culminat els dies 9 i 10 de novembre amb la detenció de quatre persones (3 homes i una dona) i el comís d'una plantació de gairebé un miler de plantes de marihuana en un domicili d'Alella, una casa d'uns 500 metres quadrats d'un barri residencial del poble. 

En l'entrada al domicili, realitzada el passat 9 de novembre, s'han detingut dues persones que actuarien com a jardiners de la plantació. També s'ha comprovat que aquesta plantació s'estenia a 6 estances de la casa, a ple rendiment. Més de 250 plantes tenien una mida de més de 1,20m. Així mateix, s'han comissat 426 grams de marihuana en una bossa, 47 mòduls de led, 9 filtres d'aire, 6 ventiladors, 1 humificador i 1 inhibidor de freqüència.

Es va comprovar que també es realitzava una defraudació del fluid elèctric comparable al consum d'una dotzena de llars. Aquesta defraudació ascendeix a més de 34.000 euros. L'alt consum elèctric era conseqüència de tota la infraestructura necessària per al cultiu. Els aires condicionats, per exemple, estaven activats les 24 hores del dia. La tensió del sistema elèctric suposava un risc elevat per a les persones, ja que podria haver provocat un incendi.  

Paral·lelament, el mateix 9 de novembre, també es va fer una entrada en un domicili de Barcelona, que era el lloc de residència dels caps del grup criminal. Aquí es va realitzar una tercera detenció i es va comissar diversa documentació falsa.

Finalment, el 10 de novembre, es va detenir una quarta persona que formaria part del grup criminal.  Els detinguts van passar a disposició judicial als Jutjats de Mataró. La investigació continua oberta.