Publicat el 31 de marį de 202231.03.2022
parcs i biblios

Amb el títol Parcs i biblioteques... Naturalment!, la Biblioteca Ferrer i Guàrdia organitza un nou programa d'activitats vinculades al Dia Europeu dels Parcs i a la Setmana de la Natura. Són cinc activitats —previstes per al 26 d'abril, 6, 25 i 31 de maig i 3 de juny— que uneixen literatura i natura: una xerrada sobre ocells; una sortida familiar per aprendre on fan el niu; un espectacle familiar; el recital de poesia “Rumbesia a la natura” i una sortida matinal a la Vall de Rials.

Dimecres 26 d'abril 19 h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia

  • Xerrada. Ocells nidificants al Parc de la Serralada Litoral 

Coneixerem la diversitat d'espècies d'ocells que fan els nius de forma diferent. Nius a les parets de terra, a les roques de penya-segats, a un metre d'alçada de terra, en els troncs d'arbres... Tota una diversitat de nius i que a més a més alguns d'ells són estratègies per defensar-se dels depredadors.

A càrrec d'Alfons Alier

Dissabte 6 de maig 10 h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia

  • Sortida matinal per aprendre on fa el niu cada ocell

El cant de cada un dels ocells que s'escoltarà al llarg del recorregut permetrà fer aturades a l'Alfons per ensenyar i explicar com fa el niu i on el fa cada una de les espècies escoltades.

A càrrec d'Alfons Alier 

Punt de trobada: Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Durada: 10 a 13h.
Inscripció prèvia a la biblioteca b.alella.fg@diba.cat / 935 559 055
Necessitats material: prismàtics, aigua, calçat còmode.

Dijous 25 de maig 17.30 h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia

  • Espectacle familiar. Llavors de lluna 

L'escletxa i la memòria, la nit i l'arrel, el temps i l'espera. Quan la terra reposa, les llavors que dormen somien en un nou despertar. Raig de lluna, pluja fina, sol d'estiu, esclat de vida.
Contes per escoltar amb els ulls oberts, amb el cor en calma i l'esperit atent. Ritme i sorpresa, gest i paraula, sons i cantarelles, un polsim de teatre i un xic de clown.

A càrrec de la narradora Mon Mas

Dimeces 31 de maig 19.30 h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia 

  • Recital de poesia. Rumbesia a la natura 

Recital de poesia fusionat amb rumba, en el que es conjuguen poemes musicats especialment per aquest espectacle, així com versions de poemes ja musicats per altres músics, i totalment adaptats: Maria Mercè Marçal, Miquel Martí i Pol, Joan Salvat-Papasseit, Pau Riba...

En aquest recital farem un recorregut per diferents poemes que recorren sentiments, realitats i moments històrics, tots relacionats amb la natura i el territori.

A càrrec del músic José Panzano

Dissabte 3 de juny 10 h. Biblioteca Ferrer i Guàrdia

  • Sortida matina. Biblioteca porta del Parc, restauració ecològica a la Vall de Rials 

La Vall de Rials, a llevant del poble d'Alella, conserva un patrimoni natural i cultural notable. Farem una passejada de tall naturalista i cultural per descobrir-hi la seva geologia (l'ull de serp o granit, el terrer o sauló), la vegetació natural (alocars, alzinars...) i actual (vinyes, pinedes, canyers...) i la fauna més rellevant, incloent-hi els cants dels ocells més comuns i rastres de mamífers. Els usos actuals i pretèrits i els projectes de restauració ecològica del poble acabaran d'enriquir la sortida.

A càrrec de Pere Alzina Bilbeny

Punt de trobada: Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Durada: 10 a 14h.
Inscripció prèvia a la biblioteca b.alella.fg@diba.cat / 935 559 055
Necessitats material: prismàtics, aigua, calçat còmode.

Per a totes les activitats cal fer inscripció prèvia a b.alella.fg@diba.cat.

Edicions anteriors: