Publicat el 25 de juliol de 202325.07.2023
Lluís i Mariona 2

Mariona Garcia-Dotor Girbau i  Lluís Cañellas Garcia han marxat aquest dilluns, 24 de juliol, cap a Colòmbia per participar en les estades solidàries becades per l'Ajuntament d'Alella a partir d'una col·laboració amb l'Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat. 

Durant tres setmanes podran conèixer de primera mà la vida a diferents comunitats rurals amb l'acompanyament de l'Associació Campesina del Valle del Río Cimitarra a través de les Juntes d'Acció Comunal, les cooperatives, els comitès de pesca i altres agrupacions del personal treballador del camp.  L'experiència també els permetrà copsar la lluita i la resistència pel dret a la terra que es viu a la regió de Magdalena Medio, al centre del país, una zona amb una llarga trajectòria en el treball per aconseguir la pau. Durant l'estada tindran oportunitat d'entrevistar-se amb els i les líderes camperoles.

Tota aquesta experiència quedarà recollida posteriorment al Blog de les Estades Solidàries (eldiaridelesestades.wordpress.com)

Les beques, valorades en 3.600 € (1.800 € per a cadascuna), cobreixen les despeses de la formació prèvia, bitllets d'avió i assegurança de viatges.

La finalitat d'aquestes beques, creades l'any 2009, és la promoció del coneixement de la realitat del món i, en especial, la d'aquells països que són víctimes de relacions econòmiques injustes o viuen situacions de vulneració de drets humans per tal d'estimular, des d'aquest coneixement, la cultura de la solidaritat entre la ciutadania d'Alella.

Més informació a www.alella.cat/estadessolidaries