Publicat el 21 de juliol de 202321.07.2023
Festa Major

Alella fa festa grossa per Sant Feliu. Una cinquantena de propostes conformen el programa de la Festa Major d'enguany, que tindrà molt present la situació de sequera i no inclourà activitats d'aigua com la festa de l'escuma, els tobogans aquàtics o la guerra guarra. El gruix de les activitats es concentren del 28 de juliol a l'1 d'agost, però el tret de sortida de la programació s'ha fet el 19 de juliol amb la mostra de peres farcides. 

Tot i que la fira d'atraccions ja funciona des del 21 de juliol i ja s'ha pogut gaudir d'alguns aperitius festius com la 22a Caminada popular, el torneig de Pàdel del Club de Tennis Alella Sistres i Can Teixidó Pàdel Club o el campionat d'Scrabble del Casal d'Alella,  l'inici oficial de la festa serà el 28 de juliol a les 19 h amb el Pregó de Festa Major, que es farà a la Plaça de l'Ajuntament, i que enguany anirà a càrrec de l'associació Casal d'Alella, amb motiu del seu 50è aniversari. 

El programa ha estat elaborat amb la col·laboració de diverses entitats del poble i amb la voluntat que sigui, com sempre, una festa oberta i participativa en la què tothom pugui trobar el seu espai per gaudir i compartir aquests dies d'estiu amb els seus familiars i el veïnatge. 

Són més de 47 propostes amb formats i continguts ben variats. A les activitats més tradicionals, com els correfocs, la cercavila de gegants, el sopar popular o els concursos de dibuix i peres farcides, se sumen altres que s'han consolidat en les darreres edicions, com el Cinema a la fresca, la Nit de Swing, l'espai food trucks (la Gastroneta), el Timbalella o la Fira mercat de Festa Major, i es recuperen algunes propostes, com la festa Holi o la Pedalada familiar. 

La música estarà molt present a tota la festa, amb les actuacions de l'alellenca Mireia Vilaseca i tota la banda, el grup Allioli, els Superherois de Pop per Xics, les havaneres d'Americanus, el concert de Los 80 principales, la Nit de swing, les sardanes de La Principal de Terrassa i les sessions musicals amb els PD Maceta Sound Beat i Muerta Sanchez i el concert i ball de gala amb l'orquestra Maravella.   

Torna la pedalada familiar  
La Festa Major recupera una activitat esportiva i saludable que es va estrenar l'any 2019. És la Pedalada familiar que se celebrarà l'1 d'agost a les 10h, amb sortida al Pavelló Municipal d'Esport i un recorregut de 4,5 km, aproximadament, amb sindriada refrescant al carrer Àfrica. 

22 anys de Caminada popular 
La 22a edició de la Caminada popular nocturna es farà el 21 de juliol a partir de les 20.30h, amb dos recorreguts de 6,5 i 9,5 km. El punt de sortida i arribada és el Pavelló Municipal d'Esports. La caminada és un dels esdeveniments esportius més esperats al municipi, com ho demostra l'alt volum de persones inscrites per participar a la trobada. Enguany s'han recollit un total de 199 inscripcions. El programa inclou altres activitats esportives i saludables com el Torneig de pàdel o l'OrientAlella. 

La canalla surt de festa 
El públic infantil té molt per triar al programa festiu. El mural de Festa Major, el concurs de dibuix infantil, el Recicloperats i l'espai nadons, el concert de Superherois, el làser tag i l'humor amarillo, l'espectacle de Salva Mars Cirkus, el juga menut, la tarda de jocs amb l'Esplai Guaita'l, la cercavila de gegants, la pedalada, l'OrientAlella o el Cinema a la fresca, amb la pel·lícula Minios: L'origen d'en Gru, en són una mostra. 

Posa't el mocador de Festa Major

L'Ajuntament anima la ciutadania a posar-se el mocador de Festa Major. Es pot recollir gratuïtament a partir del 25 de juliol, fins a exhaurir existències, a l'Oficina de Turisme  en aquests horaris:  dimarts, dimecres, dijous i diumenge, de 10 a 14.40h, i divendres i dissabte, de 10 a 14.30h i de 15.30 a 17.30h. El mocador no serveix de protecció en els correfocs. 

Podeu consultar tota la programació i els detalls de la festa a www.alella.cat/festamajor

Fulletó festa major

Fulletó festa major

Fitxer: Fulleto_FestaMajor2023_versio_DIGITAL_ok.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 6.7 MB