Publicat el 12 de maig de 202312.05.2023
Estades solidàries

La Mariona Garcia-Dotor Girbau i en Lluis Cañellas Garcia són les dues persones veïnes d'Alella guanyadores de les beques d'estades solidàries a Colòmbia durant el mes d'agost que s'organitzen des de l'Ajuntament d'Alella amb la col·laboració amb l'Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO. 

Les guanyadores tindran l'oportunitat de viure l'autèntica Colòmbia, una realitat oculta als ulls del turisme, podran conèixer de primera mà la vida a diferents comunitats rurals amb l'acompanyament de l'Associació Campesina del Valle del Río Cimitarra (ACVC) a través de les Juntes d'Acció Comunal, les cooperatives, els comitès de pesca i altres agrupacions del personal treballador del camp. També podran copsar la seva lluita i resistència pel dret a la terra a la regió de Magdalena Medio al centre del país, que té una llarga trajectòria en el treball per aconseguir la pau. Durant l'estada amb les i els líders camperoles tindran l'oportunitat d'entrevistar-les i fer enregistraments que podran seguir a través del Blog de les Estades Solidàries.

Les beques valorades en 3.600 € (1.800 € per a cadascuna) cobreixen les despeses de la formació prèvia, bitllets d'avió i assegurança de viatges.

Més informació a www.alella.cat/estadessolidaries