Publicat el 9 de març de 202309.03.2023
logo Alella Participa

Una vintena de persones, en representació de l'Ajuntament, les entitats i la ciutadania, formaran part del nou Consell de Poble. El 22 de març se celebrarà la primera sessió d'aquest òrgan consultiu i deliberatiu de les temàtiques que afecten l'interès general del poble que ara es renova seguint els criteris establerts al nou Reglament de Participació de la Ciutadania aprovat el juliol de 2022. La seva funció és afavorir la participació ciutadana, el debat i la construcció comunitària i el seguiment de l'acció de govern. 

En la renovació del Consell, s'ha fet especial atenció en aconseguir el màxim de representació social del poble, tenint en compte la diversitat de gènere, l'edat, els barris i els diferents perfils del municipi.

El ple del Consell estarà presidit per l'alcalde i estarà format per 6 membres de l'Ajuntament, escollits pel Ple municipal del 24 de febrer, que compartiran plenari amb els representants de les 6 associacions que han presentat la seva sol·licitud -Club Esportiu Serra Marina, Agrupació d'Astronomia, AMPA Escola Fabra, Associació de la Gent Gran, Trabucaires del Vi i Associació TEA Asperger Maresme-, dels col·lectius Consell Local per la República i Màsters del Vi d'Alella i 6 representants més de la ciutadania que han presentat la seva candidatura a títol individual. 

Seguint els criteris de selecció, el 6 de març es va fer el sorteig públic per determinar la representació dels col·lectius i la ciutadania, donat que en tots dos casos s'havien presentat més persones de les places reservades.