Publicat el 7 de febrer de 202307.02.2023
Cicle de lectures italianes

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia ofereix una nova proposta cultural que es presentarà aquest mes de febrer i es desenvoluparà entre els mesos de març i juliol, amb una sessió cada mes. Es tracta del Cicle de les lectures italianes: cinc escriptores del segle XX. Dirigit per Fina Llorca Antolín inclou sis sessions, entre febrer i juliol, dedicades a descobrir cinc novel·les de cinc narradores italianes destacades del segle XX: Sibilla Aleramo, Goliarda Sapienza, Natalia Ginzburg, Dacia Maraini i Michela Murgia.

La primera trobada anomenada Què llegirem?, serà una sessió introductòria al cicle. La segona cita forma part de la programació de les Jornades del 8M, i serà el dimecres 15 de març amb l'obra Una dona, de Slbana Aleramo. Les següents trobades seran el 19 d'abril, el 3 de maig, el 7 de juny i el 5 de juliol.

Es llegiran les novel·les proposades, en la seva traducció al català, contextualitzant-les en el seu moment històric i en la trajectòria de l'autora, buscant afinitats i coincidències en obres d'escriptores catalanes contemporànies. 

Calendari de lectures

  • Dijous 9 de febrer a les 19:30h: sessió introductòria, què llegirem?
  • Dimecres 15 de març a les 19:30h: Una dona, de Sibilla Aleramo. Sessió dins dels actes del 8M.
  • Dimecres 19 d'abril a les 19:30h: La presó de Rebibbia, de Goliarda Sapienza. Sessió amb la traductora Anna Casassas.
  • Dimecres 3 de maig a les 19:30h: Lèxic familiar (o Vocabulari familiar), Natalia Ginzburg.
  • Dimecres 7 de juny a les 19:30h: La llarga vida de Marianna Ucría, Dacia Maraini.
  • Dimecres 5 de juliol a les 19:30h: L'Accabadora, Michela Murgia.