Publicat el 22 de juliol de 202222.07.2022
El pintxo és la pera

La Festa Major d'Alella tindrà enguany un aparetiu molt especial: l'estrena del primer concurs "El pintxo és la pera!". És una iniciativa promoguda per la Regidoria de Promoció Econòmica per promocionar el teixit econòmic i difondre l'oferta gastronòmica del municipi, apadrinada pel reconegut cuiner Miquel Antoja, creador de la Foodlona.

El cuiner de Badalona ha presidit el jurat que estava format per la pastissera Ester Roelas, la sommelier Rebeca Ruíz i el regidor de Promoció Econòmica, Israel Payà. El jurat ha pogut tastar aquest divendres, 22 de juliol, les propostes elaborades pels set bars i restaurants que s'han presentat al concurs. Els criteris de valoració són els següents: 

  • Creativitat o originalitat de la proposta: ( fins a 10 punts). Es valorarà la qualitat artística, treball aplicat en la elaboració del pintxo
  • Presentació del pintxo (fins a 5 punts). Es valorarà producte, muntatge, color, espectacularitat i disposició del pintxo
  • Integració de l'element de la pera: (fins a 10 punts. )Integració d'aquest producte en el pintxo.
  • Originalitat i tècnica: (fins a 5 punts). Es valorarà la novetat de la proposta, enginy, originalitat i els ingredients emprats en la elaboració del pintxo
  • Valors gastronòmics: (10 punts). Es valorarà el gust, sabor, contrast i els matisos.
  • La selecció del pintxo guanyador es decidirà per la mitjana de les puntuacions de tots els membres del jurat i es donarà a conèixer durant el pregó de la Festa Major.

El pintxo guanyador es donarà a conèixer aquest dissabte, 23 de juliol a les xarxes socials de l'Ajuntament, coincidint amb el lliurament d'un distintiu a l'establiment guanyador. 

La ciutadania té oportunitat de tastar els pintxos als diferents bars i restaurants que participen -La Magrana, Can Flo, La Vinícola, Can Balcells, La DO Tastets d'Alella, Celler Jordana i la Plaça d'Alella-  fins al 24 de juliol, per un preu de 2,5 euros (sense beguda) i en horari de tarda, excepte el cap de setmana que serà durant tot el dia. 

Podeu veure tots els pintxos que s'han presentat en aquest enllaç