Publicat el 7 de juliol de 202207.07.2022
Festa Major retallada

Enguany sí, si no hi ha imprevistos de darrera hora, la Festa de Sant Feliu lluirà novament amb les activitats tradicionals i nous suggeriments. Són una seixantena d'activitats que conviden la ciutadania a participar i sortir al carrer, a compartir l'espai amb els veïns i les veïnes del poble. 

En l'elaboració del programa s'ha filat prim perquè tothom pugui sentir-se a gust i formar part d'aquesta celebració col·lectiva. Amb propostes esportives i saludables, activitats infantils i familiars, concerts, tallers, concursos, fires... Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, les entitats recuperen protagonisme i la seva tradicional implicació dins del programa, amb activitats destacades com els correfocs infantils i d'adults, la cercavila de gegants, la tibada de llibant, el timbalella, el campionat d'escultures amb motoserra o el concurs de dibuix infantil. 

El programa festiu s'allargarà fins a l'1 d'agost, el dia del patró i inclou més de 60 activitats amb formats i escenaris ben variats. 

Pregó del Club Futbol Alella
Tot i que les activitats començaran el 22 de juliol, el tret de sortida oficial serà el 28 de juliol a les 19h amb el pregó de Festa Major des de la Plaça de l'Ajuntament. El pregó d'enguany anirà a càrrec del Club Futbol Alella amb motiu del centenari de l'entitat. L'acte comptarà també amb una exhibició de la colla Falcons de Vilafranca, que donarà pas a l'espectacle itinerant A la fresca, de la companyia Cirquet Confetti. Un recorregut còmic i divertit pels carrers del poble adreçat a tota la família. 

Recuperació de l'essència festiva
La Festa recupera activitats habituals que formen part de la seva l'essència com són els correfocs, la cercavila de gegants o el concurs de peres farcides, la guerra guarra, la tibada de llibant o el sopar popular. Les activitats familiars també estan molt present al programa amb el cinema a la fresca (amb la projecció de la pel·lícula Canta! 2, activitats aquàtiques, la proposta juga menut, la festa de l'escuma, el concert de Reage per Xics,  l'espectacle Orelles de xocolata, el tobogan gegant d'aigua o el Happy Market.

Música i espectacle “Bona Gent”
La música estarà molt present a tota la festa, amb les actuacions de l'Orquestra Maravella, La Kozmic Band, La banda del coche rojo, la nit de swing amb Octavi Coronadao Swingtet, l'espectacle de 80 principales, les sessions de DJ Cooba, De Mortimers, les havaneres de Les Anxovetes i les sardanes de la Cobla Ciutat de Terrassa. A més s'ha tornat a programar l'espectacle Bona Gent, de Quim Masferrer, enguany sota cobert al Pavelló Municipal d'Esports per evitar imprevistos. 

Activitats esportives i saludables 
L'esport i la salut també són diversió. Amb aquesta premissa, el programa de la Festa Major inclou diferents propostes esportives i saludables. La primera, la ja tradicional caminada popular —que s'ha hagut d'anul·lar a causa de l'elevat risc d'incendi. Si és manté com està previst el 2n Torneig de Pàdel que organitza el Club de Tennis Sistres i el Club de Tennis de Can Teixidó els dies 25 i 26 de juliol. El dissabte, 30 de juliol, al matí, us convidem a fer esport i gresca amb la 2a edició de la Cursa de la Pera. I per acabar, diumenge al matí, tornarem a posar a prova el coneixement que es té del poble amb l’OrientAlella, la cursa d'orientació per equips. Per participar en aquestes propostes cal emplenar el formulari corresponent que trobareu a la pàgina www.alella.cat/festamajor al costat de cadascuna de les activitats.

La Fira d'Atraccions i Fira-Mercat 
La Fira d'Atraccions s'instal·larà a la Riera Principal del 23 de juliol a l'1 d'agost, en horari de 18 a 23 hores els dies feiners i diumenge i de 18 a 24h els divendres, dissabte i vigiles de festius.  A la rambla d’Àngel Guimerà es tornarà a instal·lar la Fira-Mercat de Festa Major, una activitat que es va estrenar l'any passat i que enguany reunirà una quarantena de parades amb articles de regal i productes d'artesans i d'alimentació. 

Concurs El pintxo és la pera! 
Enguany, i com a novetat, s'organitza el concurs El pinxo és la pera! En aquesta primera edició, set bars i restaurants del poble s'han animat a presentar un pintxo preparat per a l'ocasió. Els pintxos es podran degustar del 21 al 24 de juliol per un preu de 2,5 euros (sense beguda). Podeu consultar les propostes de La Magrana, Can Flo, La Vinícola, Can Balcells, La DO Tastets d'Alella, Celler Jordana i la Plaça d'Alella a la pàgina www.alella.cat/concurspintxo

Fulletó festa major

Fulletó festa major

Fitxer: Fulleto_FestaMajor2022_versio_digital.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1.14 MB

programa de mà FM2022

programa de mà FM2022

Fitxer: Plotter_programa_FM2022.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 576.32 kB