Publicat el 8 d'abril de 202208.04.2022
La Vinícola

L'Ajuntament considera de vital importància per al municipi el futur de l'històric i emblemàtic edifici modernista de La Vinícola. Per això, s'ha posat a treballar per tal d'analitzar totes les possibilitats de futur per salvaguardar aquest valuós patrimoni, des que els actuals propietaris van comunicar la seva voluntat de traslladar a un altre espai l'activitat vitivinícola. 

Donada la importància d'aquest edifici, des de l'Alcaldia, s'ha impulsat la creació d'un grup assessor, en el qual s'ha convidat a participar més d'una vintena de persones de diferents àmbits —arquitectura, emprenedoria, patrimoni, sectors socials i vitivinícola, sostenibilitat i medi ambient, a més de tècnics municipals—, la majoria de les quals són d'Alella, però també es comptarà amb l'opinió de persones de fora del municipi. L'objectiu d'aquest treball és analitzar, debatre i reflexionar sobre els possibles escenaris de futur de La Vinícola des de diferents perspectives.

Està previst que el grup assessor pugui fer una primera reunió l'11 d'abril. A la trobada s'analitzarà el valor històric de l'edifici i la situació actual i també es podrà conèixer de primera mà les propostes plantejades per la propietat. Aquest treball ajudarà a clarificar el plantejament municipal sobre el futur d'aquest edifici, tot i que durant el mandat actual el govern no preveu portar al Ple cap iniciativa referent a La Vinícola, segons va avançar l'alcalde Marc Almendro a la darrera sessió plenària del 31 de març.