Publicat el 31 de març de 202231.03.2022
×  
Acte de presentació de la campanya de Front comú als robatoris, impulsada per l'Ajuntament d'Alella Acte de presentació de la campanya de Front comú als robatoris, impulsada per l'Ajuntament d'Alella

La campanya "Front comú als robatoris", impulsada per l'Ajuntament per millorar la seguretat i combatre els robatoris a domicilis, ha donat el tret de sortida aquest dimecres 30 de març. A l'acte de presentació de campanya, que s'ha celebrat a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, han intervingut el secretari general del Departament d'Interior de la Generalitat, Oriol Amorós, l'alcalde d'Alella, Marc Almendro, el sotsinspector de la Policia Local, Josep Gómez, i la tècnica de Participació, Núria Rodríguez. 

Oriol Amorós va destacar en la seva intervenció que per garantir la seguretat i evitar els robatoris i altres delictes és imprescindible disposar d'una "dotació adequada de Mossos d'Esquadra i de Policia". En aquest sentit, va subratllar la importància d'haver aconseguit la jubilació anticipada i l'ampliació del sostre d'efectius de 18.000 a 22.000 agents. El secretari general va agrair la col·laboració amb Mossos i l'efectivitat del servei de la Policia Local d'Alella, remarcant que el 50% dels atestats penals són iniciats per aquest cos, quan l'habitual a la resta de Catalunya és una mitjana d'entre el 30 i el 40%, i que el 80% de les detencions també les realitza la mateixa policia, quan la mitjana catalana està al voltant del 20%.

L'alcalde d'Alella, Marc Almendro, va començar la seva exposició recordant que "Alella és un poble segur, des de la visió quantitativa i qualitativa a partir de les dades policials", i reconeixent que una cosa són les dades objectives i una altra la percepció o la sensació de seguretat. L'alcalde va reconèixer que Alella pateix una xacra de robatoris de domicili que cal erradicar amb la complicitat de Mossos d'Esquadra, Policia Local i ciutadania. "No està bé tenir una mitjana de 85 robatoris a domicilis des de 2014 i volem canviar aquesta situació, per això hem de fer front comú", va dir Almendro.

El sotsinspector de la Policia Local, Josep Antoni Gómez, va exposar les dades dels delictes a Alella durant l'any 2021 i va explicar detalls sobre els perfils delictius i les casuístiques que es donen a Alella.

Després de l'acte de presentació arriba la fase de debat i reflexió de la campanya amb les tres xerrades previstes per als dies 20 d'abril (sobre seguretat ciutadana), 4 de maig (robatoris a domicilis) i 17 de maig (bon veïnatge). Per participar es recomana fer inscripció prèvia emplenant aquest FORMULARI i triant la sessió o sessions a les quals es vol assistir-hi. 

Les sessions s'enregistraran i es penjaran al canal de Youtube de l'Ajuntament.

Més informació i inscripcions a ww.alella.cat/frontcomu

Tríptic front comú

Tríptic front comú

Fitxer: Triptic_Front_Comu_def_vo_online.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 50.57 kB

×  
Arrenca la campanya "Front comú als robatoris" Arrenca la campanya "Front comú als robatoris"