DIMARTS
17
MAIG
2022
19:00 h
Lloc Sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Organitza Ajuntament d'Alella
Tipus d'acte Jornades
Front comú
  •  El bon veïnatge. Quines accions i mesures preventives podem aplicar?

En aquesta xerrada volem posar l'accent en la importància de sentir-nos segurs allà on vivim. I com la percepció d'inseguretat es pot reduir si tenim en compte la comunitat i el foment de la xarxa veïnal farà que ens sentim més bé i tenir més qualitat de vida. Es poden afrontar els robatoris a domicili només des dels cossos de seguretat?. Noemí Ayguasenosa ens aportarà una perspectiva sobre  com abordar la seguretat des d'altres mesures que no siguin policials. Només la policia ens fa estar més segures? I, per altra banda, l’Àlex Egea ens donarà resposta a preguntes com per exemple la influència del model policial, què volem, reacció, prevenció, totes dues o encara no ho sabem?  Estratègies genèriques de la policia de proximitat i comunitària: Com afecta la policia comunitària en el delicte? Quina influència té en la confiança de la ciutadania.

          Dimarts 17 de maig a les 19h a la Sala Carquefou.

    • Noemí Ayguasenosa i Soro. Assessora i formadora en conflictologia i seguretat. "Eines de gestió alternativa al conflicte"
    • Àlex Egea Andrés. Pedagog, responsable innovació educativa en La Perifèrica Solucions socials i educatives i professor UB. "Policia de proximitat i l'efecte preventiu contra els delictes"
    • Modera: Francesc Guillén Lasierra. Responsable de Projectes i Organització de la Secretaria de Seguretat Pública i professor UAB-UOC. 

Aquesta xerrada forma part de la campanya Front comú als robatoris que organitza l'Ajuntament per millorar la seguretat i la qualitat de vida del poble. 

Es recomana fer inscripció prèvia en aquest enllaç

Noemí Ayguasenosa i Soro (Assessora i formadora en conflictologia i seguretat, gestió alternativa de conflictes.)- Un model de seguretat que generi confiança. Eines de gestió alternativa al conflicte.

Noe Ayguasenosa i Soro. Assessora, conflictologa i formadora. Diplomada en Gestió i Administració Pública i en Cultura de Pau per la Càtedra UNESCO de Cultura de Pau, Postgrau en Seguretat Pública. Màster de prevenció de la Radicalització violenta. Actualment cursant el Màster en Conflictologia a la UOC. El diàleg i la Gestió Alternativa de Conflictes (GAC) ha estat una constant laboral i vital va participar en el Programa de creació de l'ICIP, va impulsar la Unitat de Mediació del Cos de Mossos d'Esquadra, ha participat en cercles de diàleg restauratius com a relatora. Actualment formació en eines de GAC i processos d'escolta comunitària com a diàleg social. Convençuda que la gestió alternativa de conflictes, el diàleg i l'empatia són eines per la transformació i millora de la nostra societat.