DIMECRES
4
MAIG
2022
19:00 h
Lloc Sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Organitza Ajuntament d'Alella
Tipus d'acte Jornades
Front comú



  • Robatoris a Alella. Com afrontem els robatoris a domicilis?

         Dimecres 4 de maig a les 19h a la Sala Carquefou.

    • Josep Antoni López Garzón. Cap d'investigació de la Regió Metropolitana Nord de Mossos d'Esquadra. "Robatoris amb força a Alella i comparativa amb la resta del territori" 
    • Francesc Guillén Lasierra. Responsable de Projectes i Organització de la Secretaria de Seguretat Pública i professor UAB-UOC. "Prevenció dels robatoris a partir del disseny ambiental"
    • Modera: Noemí Ayguasenosa i Soro. Assessora i formadora en conflictologia i seguretat. Gestió alternativa de conflictes.

Aquesta xerrada forma part de la campanya Front comú als robatoris que organitza l'Ajuntament per millorar la seguretat i la qualitat de vida del poble. 

Es recomana fer inscripció prèvia en aquest enllaç

En aquesta xerrada s'aportarà un balanç dels robatoris del 2021 i la comparativa amb la resta del territori. Què podem fer des de casa per protegir-nos? Alella es caracteritza per ser un municipi amb moltes cases i disperses, per això és tan important l'aportació que farà Francesc Guillén en què detallarà la identificació del problema dels robatoris, quines són les mesures adequades de resposta i de comunicació amb víctima quan s'envaeix la casa, i com influeix el disseny urbanístic i ambiental en la prevenció dels robatoris. 

Josep Antoni López Garzón (Manresa, 1972):  Inspector Cap de l’Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord (2019 fins actualitat). Cap de l'AIC de la Regió Policial Central (2018-2019). Sotscap de l'AIC de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona (2014-2018). Cap de la Unitat d'Investigació de l’Àrea Bàsica Policial de Cerdanyola (2008-20014). Cap de la Unitat d'Investigació de l’Àrea Bàsica Policial d'Osona (2005-2008) anteriorment caporal a investigació Segarra-Urgell i mosso de seguretat ciutadà a Osona des del 1998. És Diplomat en Turisme per la Universitat de Girona. Participa des de fa 5 anys com a docent de l'assignatura Drets Humans i Deontologia Policial al Curs de Formació Bàsica Policial a l'ISPC, en el curs de formació d'investigació bàsica i en d'investigació avançada de l'ISPC,i a la UB al Grau d'investigació privada de la facultat de dret. 

Francesc Guillen Lasierra (Lleida, 1960): responsable de Projectes i Organització a la Direcció General d'Administració de Seguretat, president de l'Associació Catalana per a la Prevenció de la Inseguretat a través del Disseny Ambiental. També ha estat docent de Dret Constitucional i de Criminologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Oberta de Catalunya. Ara, fonamentalment, publica treballs sobre models de policia, de seguretat, sobre relacions de la policia amb el públic i altres afers relacionats amb aquest camp.