DIMECRES
20
ABRIL
2022
19:00 h
Lloc Sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Organitza Ajuntament d'Alella
Tipus d'acte Jornades
Front comú

 Xerrada

  • Seguretat ciutadana. Vivim amb seguretat? Percepció versus realitat.

         Dimecres 20 d'abril a les 19h a la Sala Carquefou.

    • Sònia Andolz i Rodríguez. Directora General d'Administració de la Seguretat del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. "Models i competències policials"
    • Joan Miquel Capell i Manzanares. Cap del Gabinet de Prevenció i Seguretat de la Diputació de Barcelona. "Marc jurídic, dificultats per lluitar contra els robatoris i perfils delinqüencials"
    • Francesc Guillén Lasierra. Responsable de Projectes i Organització de la Secretaria de Seguretat Pública i professor UAB-UOC.

A la xerrada s'abordarà la qüestió de la seguretat ciutadana des de diferents angles. És un tema que preocupa a la ciutadania d'Alella, perquè tot i que actualment vivim a unes de les societats occidentals més segures de la humanitat moltes persones pateixen una sensació d'inseguretat.  L'Ajuntament vol apropar la informació i les respostes que actualment s'estan donant des de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, però també serà un espai per fer preguntes a qualsevol dubte que les persones assistents puguin plantejar sobre aquest tema.

La xerrada és oberta a tothom, es recomana fer inscripció prèvia en aquest FORMULARI

Aquesta xerrada forma part de la campanya Front comú als robatoris que organitza l'Ajuntament per millorar la seguretat i la qualitat de vida del poble. 

A la xerrada tindrem l'oportunitat d'escoltar l'opinió de dues persones referents i expertes a Catalunya en matèria de seguretat, i ens aportaran idees i respostes per poder afrontar als robatoris.

Sònia Andolz i Rodríguez ( 1978) és la directora general d'Administració de Seguretat, professora de Ciència Política a la Universitat de Barcelona (UB) i a ESADE, i politòloga especialitzada en Relacions Internacionals per la UAB. 

La Direcció General d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior de la Generalitat és l'organisme competent d'exercir les funcions que li encomani la normativa vigent en matèria de: seguretat ciutadana, incloses les competències sancionadores, d'acord amb la legislació d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya; de seguretat privada, així com exigir l'adopció de mesures de prevenció o de seguretat en aquest àmbit; definir les polítiques de coordinació i integració dels serveis de seguretat privada en el sistema de seguretat pública; coordinar la tècnica operativa de les policies locals de Cataluny

Joan Miquel Capell i Manzanares (1960), és responsable del Gabinet de Prevenció i Seguretat de Diputació de Barcelona i és professor associat de l'assignatura Dret Policial a la Universitat de Barcelona, és llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1995) i doctor en dret per la Universitat de Barcelona (2004). Capell ha treballat durant trenta-dos anys al Cos de la Policia de la Generalitat  Mossos d'Esquadra, on ha passat per totes les categories professionals, des d'aspirant a mosso fins a comissari. Ha publicat diversos articles científics sobre aspectes del procés d'investigació criminal, la darrera novel·la que ha publicat, juntament amb Andreu Martín (Crims.cat), és Policies, una novel·la sobre els orígens de la policia catalana.

El Gabinet de Seguretat Corporativa és responsable de la seguretat de persones i béns de la Diputació de Barcelona, mitjançant l'execució de mesures preventives, així com la vigilància, la instal·lació de sistemes de seguretat i la resolució d'incidències per tal de garantir el correcte funcionament de la institució. També ofereix assessorament i suport tècnic en matèria de seguretat i civisme a ens locals i diferents unitats de la Corporació.