Publicat el 24 de febrer de 202224.02.2022
Biblioteques amb DO 2022

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia no faltarà enguany a la seva cita anual amb la proposta de Biblioteques amb DO. La d'Alella va ser una de les 25 biblioteques de Catalunya que es van implicar en aquest projecte que marida vi i territori amb literatura, impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2013. En aquesta desena edició es posa l'accent en el món del vi i el medi ambient i participen un total de 75 biblioteques d'arreu del territori català. 

Cada mes està dedicat a una Denominació d'Origen i el mes de març té com a protagonista la DO Alella. El programa preparat enguany per la Biblioteca Ferrer i Guàrdia comença el 3 de març i finalitza el dia 30 i inclou presentacions de llibres i una hora del conte especial per a l'ocasió i un col·loqui-debat per reflexionar sobre la convivència de la vinya i els senglars.

Dins de la DO Alella, en aquesta edició es faran activitats a les biblioteques d'Alella, Badalona, Cabrera de Mar, Cabrils, el Masnou, Granollers, Martorelles, Premià de Dalt, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. 

Més informació www.alella.cat/bibliotequesambdo

 

 

BIBLIOTEQUES AMB DO 

Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella del 3 al 30 de març de 2022

Dijous 3 de març, a les 20h

Club de lectura i conversa amb l'autor. La força d'un destí, de Martí Gironell.

Ceferino Carrión fuig de l'Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous i s'embarca a bord d'un vaixell en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni. A Nova York canviarà d'identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon. Fuig a Hollywood quan es cridat per anar a la guerra de Corea, on un seguit de cops de sort el porten a viure a un pam de la glòria, a tocar de les estrelles de cinema que admira i de qui es convertirà en amic i confident. 

Conductora: Tònia Minguet Pla.


Dimarts 15 de març, a les 19.30h

Presentació d’El llibre dels vins d'Arnau de Vilanova amb Joan Santanach, medievalista 

 Arnau de Vilanova va ser un dels grans metges de l'edat mitjana i un teòleg controvertit i perseguit. Entre la llarga llista d'obres científiques i mèdiques que va escriure se li atribueix El llibre dels vins que aplega una cinquantena de receptes per a elaborar vins medicinals. El va escriure en llatí (Liber de vinis o De vinis) i ara arriba per primera vegada traduït al català per Patrick Gifreu, que també signa la introducció i unes notes de gran interès.

Conductora: Montse Serra


Dimarts 29 de març, a les 17.30h

Hora del conte. Pedalant entre vinyes.

Qui s'amaga entre les vinyes? En aquesta història coneixerem un cuc poruc, una abella trapella i un ratpenat apassionat. Tot pedalant a poc a poc i en silenci, descobrirem aquets animalons tan especials i l'hàbitat que els envolta. Espectacle de contes sobre el medi ambient per a infants que mostrarà la biodiversitat de la vinya i quines espècies contribueixen a garantir el seu bon desenvolupament.

A càrrec de Daina Teatre


Dimecres 30 de març, a les 19.30h

Vinya i senglar: és possible la convivència?
Xerrada-col·loqui amb Teresa Cerdà i Joana Colomer,
copropietària del celler Bouquet d'Alella i biòloga responsable dels projectes sobre els senglars de la consultora Minuartia, respectivament.

El senglar s'ha convertit en un dels principals maldecaps per a molts cellers. Aquest animal causa importants danys a la vinya i el raïm, i els cellers han assumit que no poden romandre de braços plegats si volen continuar elaborant vi. Descobrirem com afecta el senglar al celler Bouquet d'Alella i quines són les millors solucions per conviure-hi de la mà de Minuartia, que en fa el seguiment a tot Catalunya. També tastarem un dels vins alellencs que no podríem gaudir sense que s'intervingui per garantir la coexistència de la vinya amb aquesta espècie.

La programació s'adaptarà a la normativa sanitària vigent.

Biblioteques amb DO 2022 Biblioteques amb DO 2022