Publicat el 18 de febrer de 202218.02.2022
audiències barri

L'Ajuntament ha tornat a convocar, un any més, a la ciutadania per parlar del municipi i del seu entorn més proper i compartir necessitats i propostes, a través de les cinc audiències de barris que s'han celebrat els dies 7, 8, 14, 15 i 16 de febrer. Han estat prop de deu hores de reunions amb els diferents veïnats, en les quals han participat més de 140 persones, de manera presencial, des de la Sala de Plens de l'Ajuntament, o a través de diferents canals virtuals: youtube, la plataforma Jiitsi Meet i el web Decidim Alella.

A més de poder visualitzar-les en directe, totes les sessions han quedat enregistrades al canal youtube de l'Ajuntament per facilitar el seguiment i l'accés a la ciutadania que no va poder assistir a les sessions. Els vídeos de les audiències, alguns de més de 2.30 hores de durada, han tingut en pocs dies més de 600 visualitzacions. És una mostra de l'interès que aquestes reunions anuals desperten en una part de la ciutadania.

Les trobades s'han iniciat amb una presentació de l'equip de govern i un repàs dels diferents temes d'interès general, per part de l'Alcalde Marc Almendro. Entre altres qüestions, i després de fer una breu pinzellada de la situació actual de la pandèmia, Almendro va exposar els trets principals del Pacte de Poble per a la recuperació; la situació dels robatoris i els esforços en seguretat que fa l'Ajuntament; els principals projectes que es preveuen executar en els pròxims mesos i va fer un esbós d'alguns projectes urbanístics actualment en desenvolupament. Igualment, va recordar la nova ordenança de convivència i espai públic i va convidar les persones assistents a participar en els diferents processos i campanyes previstes a l'agenda de participació ciutadana, entre d'altres la que es durà a terme al voltant de la seguretat i els robatoris entre els mesos de març i maig, sota el paraigua de «Front comú als robatoris»

A la seva exposició, l'Alcalde va obrir el zoom per centrar-se en cadascun dels territoris i avançar les principals actuacions previstes als respectius barris, donant pas al torn de preguntes, queixes i suggeriments per part de la ciutadania. En general, la major part de les sessions van tenir una participació molt activa del públic que va plantejar un important nombre de qüestions.

La seguretat i els robatoris a domicilis – i en alguns barris també les ocupacions- són la principal preocupació expressada pels veïns i veïnes en totes les trobades. També s'ha pogut copsar el neguit de moltes de les persones assistents pel mal ús de les àrees de recollida de residus i l'abocament indegut de deixalles i voluminosos, i per alguns actes incívics com la no recollida de les defecacions de gossos o els botellots.

Així mateix, s'ha demanat una major presència policial per tal de controlar el pas de vehicles, la velocitat o l'estacionament indegut, que generen malestar en alguns carrers, especialment del centre del municipi. Algunes persones van exposar queixes en relació a l'arbrat. En algunes de les intervencions es van qüestionar alguns dels projectes de desenvolupament urbanístic com és el cas de la zona residencial que es projecta construir a La Serreta, la modificació prevista del POUM a la zona de la Crison o el futur parc central de La Serreta.

L'Ajuntament anima la ciutadania a continuar participant a través dels diferents canals de participació i especialment des de la plataforma Decidim Alella.

×  
Audiències públiques (Canonge, Can Sors, La Gaietana, Montals, Ibars Meia) Audiències públiques (Canonge, Can Sors, La Gaietana, Montals, Ibars Meia)
×  
Audiències públiques (Mar i Muntanya, Can Teixidor, La Soleia, La Solaia, La Serreta) Audiències públiques (Mar i Muntanya, Can Teixidor, La Soleia, La Solaia, La Serreta)
×  
Audiències públiques (Mas Coll, Can Comulada, Alella Parc, Font de Cera, Can Magarola) Audiències públiques (Mas Coll, Can Comulada, Alella Parc, Font de Cera, Can Magarola)
×  
Audiències públiques (Cal Baró, Nova Alella, La Sarota, Verge de la Mercè, Gaggioli, Eixample) Audiències públiques (Cal Baró, Nova Alella, La Sarota, Verge de la Mercè, Gaggioli, Eixample)
×  
Audiències públiques (Centre Urbà, Rost, Sot del Marquès, Cal Vell, Garrofers, Vallbona, Can Vera) Audiències públiques (Centre Urbà, Rost, Sot del Marquès, Cal Vell, Garrofers, Vallbona, Can Vera)