Publicat el 4 de febrer de 202204.02.2022
Xerrada factura de la llum

Emmarcades dins del projecte Passa l'Energia, que impulsa la Diputació per promoure l'estalvi i l'eficiència energètica als equipaments i per sensibilitzar la ciutadania, l'Ajuntament d'Alella ha programat dues xerrades relacionades amb el consum i l'estalvi de la despesa elèctrica que poden ser d'interès general de la ciutadania, amoïnada per l'increment desorbitat del preu de la llum.

El 17 de febrer a les 19h es farà una xerrada sobre la factura elèctrica i el 7 d'abril a la mateixa hora una sobre autoconsum d'electricitat. Les xerrades són virtuals i obertes a tothom.

A la xerrada del 17 de febrer es parlarà dels conceptes bàsics que la factura de la llum, dels preus del mercat regulat i del mercat lliure, de les tarifes d'accés, entre altres qüestions d'interès relacionades amb aquest tema. La xerrada és virtual i oberta a tothom. Per participar només emplenar aquest FORMULARI d'inscripció i accedir a l'enllaç de la sessió.

Altres activitats ambientals

La xerrada “Els residus municipals a Alella: estat de la qüestió” del passat 19 de gener va donar el tret de sortida al programa d'activitats ambientals de la campanya Mou-te pels Residus. Són propostes que busquen informar i conscienciar a la ciutadania per afavorir la reducció dels residus i la millora del reciclatge i de la recollida selectiva. Es fa a través de xerrades, tallers i visites guiades a les plantes de residus i d'altres iniciatives que s'aniran afegint al llarg de l'any.

La participació en aquestes activitats permet gaudir d'un descompte del 10% en la taxa de residus. Les properes activitats són la visita guiada a la planta de Valorització de Residus del Maresme que es farà el 7 de març i un taller de cuina d'aprofitament, emmarcat dins del projecte Mou-te pel Zero, prevista per al 12 de març.