Publicat el 3 de febrer de 202203.02.2022
Bucle magnètic

L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella disposa des del gener de bucle magnètic, un sistema que facilita l‘accessibilitat auditiva a les persones que utilitzen audiòfons i/o implants.

El bucle magnètic possibilita la comunicació en espais i situacions contaminades per sorolls ambient, en les que la distància amb l‘interlocutor o la presència de diversos interlocutors dificulten la recepció del so. Els espais adaptats amb aquest sistema són l'espai escènic, la taquilla i la sala Carquefou.

Les persones usuàries d'audiòfons i implants podran activar la bobina d'inducció de la seva pròtesi auditiva (posició T o programa de bobina T-Coil), per millorar l'accés a la informació auditiva. El so s'indueix directament a l'audiòfon eliminant el soroll d'ambient, les reverberacions, les converses properes, etc.


El sistema consta de micròfons, un amplificador de bucle d'inducció, un cablejat elèctric. El camp magnètic generat dins d'aquest espai amb el senyal de so, farà que indueixi la bobina (T) de l'audiòfon o l'implant, de manera que l'usuari podrà recollir el so del micròfon del sistema de bucle en lloc del micròfon intern de l'audiòfon.