Publicat el 18 de setembre de 202018.09.2020
Ajuts persones

El 23 d'octubre finalitza el termini per presentar la sol·licitud d'ajuts extraordinàris per a persones afectades per la Covid-19.  Les bases específiques i la convocatòria per a la concessió d'aquests ajuts van ser aprovada per Junta de Govern el  17 de setembre. Els ajuts aprovats per Esquerra Republicana de Catalunya Sumem per Alella, i que compten també amb el suport dels grups de Ciutadans i Alella Primer-PSC, tenen com a objectiu poder donar un cop de mà a aquelles famílies més vulnerables i que han patit les conseqüències derivades de la crisi sanitària causada per la pandèmia.

S'hi poden acollir aquelles unitats familiars que considerant-ne el conjunt no superin els 65.000 euros d'ingressos i que no superin la quantitat de 30.000 euros per persona de la unitat familiar en la declaració de la renda del 2019.

L'ajut pot ser d'un màxim de 1.200 euros i servirà per fer front a les despeses de lloguers i subministraments (aigua, gas, electricitat i telecomunicacions) del període de l'1 de gener en endavant.

L'ajut a atorgar dependrà de la situació específica de cada cas tot atenent a dos criteris: la situació sociofamiliar i la situació econòmica de cada unitat familiar. Entre d'altres es tindrà en compte estar en situació d'atur, ERTO i també es valorarà la situació d'aquells autònoms que han cessat l'activitat o han vist reduïts els seus ingressos a causa de la pandèmia.

La quantia total que destina l'Ajuntament a aquests ajuts és de 150.000 euros i es poden sol·licitar des del 23 de setembre fins al 23 d'octubre de 2020.

Disposeu de tota la informació, així com els documents que s'han de presentar, en el següent ENLLAÇ