Publicat el 17 de juny de 202017.06.2020

A menys d'una setmana de la revetlla de Sant Joan, una festa que empeny la ciutadania al carrer i que es viu com l'entrada per la porta gran al període estival, l'Ajuntament vol recordar als alellencs i alellenques que enguany, a causa de la pandèmia de la Covid-19 i el procés de desconfinament en què estem immersos, cal extremar més que cap altre any les mesures de seguretat. 

Protecció Civil ha fet públiques les pautes de celebració de la revetlla. Donat que aquesta festa ja té riscos associats, aquest any caldrà anar amb més compte que mai amb la manipulació de material pirotècnic i amb la prevenció sanitària.

Sobre el risc pirotècnic, cal mantenir els elements de prevenció i seguretat en l'ús de material pirotècnic, sobretot per la prevenció d'incendis. En aquest sentit, cal tenir molt present la prohibició de llençar coets a menys de 500 metres de zona forestal.

Quan aneu a comprar petards, cal que us assegureu d'adquirir els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat i que us deixeu assessorar per una persona professional. Es poden comprar petards en línia i recollir-los a la botiga amb cita prèvia per evitar aglomeracions. S'han de seguir les mesures d'higiene i protecció establertes a l'establiment.

Abans de manipular els petards no us en guardeu a les butxaques. Cal llegir les instruccions de cada article, no subjectar els petards amb les mans ni posar-los a prop de la cara ni del cos. Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars. Enceneu sempre la metxa per l'extrem, perquè us doni temps d'enretirar-vos. Si un petard no s'encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo. No llanceu mai petards contra ningú. Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres. No encengueu cap petard dins les cases. No llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni finestres i tingueu cura del mobiliari urbà a l'hora de llençar un petard.

Sobre l'emergència sanitària, s'han de complir les recomanacions de distància física: no estaran permeses les celebracions massives ni les aglomeracions habituals que solen produir-se la nit de Sant Joan. Aquest any cal celebrar una festa de Sant Joan única, en grups reduïts de persones (familiars o amics) amb un màxim de 20. S'han d'evitar les festes amb aglomeracions de gent.

Mantingueu les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l'ús de mascareta, la distància física entre les persones, el rentat de mans amb aigua i sabó. Si feu ús de pirotècnia no feu servir el gel hidroalcohòlic: són incompatibles. Eviteu compartir menjar i estris a l'hora dels àpats.

A Alella queda totalment prohibit accedir al Parc de la Serralada Litoral des de les 17 hores del dia 23 fins a les 6 del matí del dia 24, tal com queda recollit en aquest ban municipal.    

cartell prevenció Sant Joan