Publicat el 12 de juny de 202012.06.2020
sant joan

Abans que la crisi sanitària causada per la Covid-19 ens canviés la vida, els alellencs i alellenques celebràvem d'una manera molt especial la revetlla de Sant Joan. Ens preparàvem per a l'arribada dels corredors i corredores que duien la Flama del Canigó per celebrar la Festa Nacional dels Països Catalans. Cap a dos quarts de deu, els portadors i portadores arribaven a Alella per encendre la foguera de Sant Joan i així donar pas al típic sopar popular que l'Ajuntament organitzava a la riera principal, per acabar la nit amb una sessió de dj. Enguany la situació ha obligat a canviar el format de la festa, però no l'essència, i des del Consistori es vol que els elements de Sant Joan siguin ben presents a les llars de tot el municipi.

Malgrat les limitacions marcades per les autoritats sanitàries i les pautes establertes en el confinament (comptant que aquell dia ja haurem entrat en la fase 3), la revetlla es podrà viure al nostre municipi, ni que sigui de manera sensiblement diferent. Hi haurà un vídeo amb la història de la Flama del Canigó que estarà penjat a la web de l'Ajuntament i a les xarxes socials. Es podrà seguir també la retransmissió dels relleus dels diferents corredors i corredores que portaran la Flama, que enguany haurà de sortir des del Coll d'Ares i no del cim del Canigó per raons sanitàries, i la seva arribada a la nostra població. Quan la Flama faci cap a Alella tothom ha de sortir al balcó amb llànties i espelmes per il·luminar el camí fins a la plaça de l'Ajuntament, on la rebrà un repic de campanes. Allà, Marc Almendro, alcalde d'Alella, rebrà la Flama i encendrà un quinqué que quedarà simbòlicament emplaçat a l'Ajuntament.

Per arrodonir la nit, diversos restaurants del municipi que han volgut participar en la festa, prepararan menús especials per a qui vulgui degustar-los a domicili o al mateix establiment. Els restaurants col·laboradors són La Magrana, Can Duran, Azahar, Lenadre, La Nau, Els Garrofers, Can Cabús i Más que Pollos. Com a fi de festa, a les onze de la nit es retransmetrà a través del canal de YouTube de l'Ajuntament una sessió musical amb un DJ.

Vegeu el vídeo sobre la història de la Flama del Canigó.

Cartell-Sant-Joan-2020