Ajuntament d#39;Alella
Portada|Medi ambient|Punts de recollida d'oli domèstic usat
 

Contenidor olis

Lliurament de bidonets de recollida d'oli del 20 al 25 de gener de 2020 (ambdós inclosos) a Can Lleonart, juntament amb el lliurament de bosses compostables i cubells airejats. 

Cada vegada que cuinem algun aliment amb oli o obrim una llauna de conserva, estem generant un residu: oli vegetal usat. Llençar-lo, fins i tot en petites quantitats, per l'aigüera provoca el sobreesforç de les depuradores i si arriba al mar, es converteix en una de les formes de contaminació més perjudicials per a la vida aquàtica. S'estima que només un litre d'oli pot contaminar mil litres d'aigua. 

Atès que aquest residu és altament contaminant s'han instal·lat quatre contenidors específics per a la recollida d'oli vegetal usat a la via pública:

• Carrer Àfrica

• Hort de la Rectoria

• Plaça Sarota (c/Doctor Homs amb Rambla/Fontcalda)

• Riera Coma Fosca, 22-24 Com el reciclem?

1. Ompliu una ampolla de plàstic buida o utilitzeu el bidonet amb oli vegetal usat. Mai no utilitzeu ampolles de vidre o brics. 

El bidonet no es pot recollir a l'OAC (Oficina d'Atenció a la Ciutadania). S'organitzaran, un cop al trimestre, dies concrets de lliurament de bidonets. 

2. Una vegada l'ampolla de plàstic o el bidonet estigui ple, dipositeu-lo ben tancat a un dels punts específics de recollida d'oli. 

Recordeu que per reciclar l'oli vegetal usat podeu utilitzar qualsevol ampolla de plàstic buida de fins un màxim de 3 litres. Igualment, l'Ajuntament organitza, un cop al trimestre, lliuraments gratuïts de bidonets estandarditzats per a les persones interessades. 

L'oli de cuina usat també es pot portar a les deixalleries fixa i mòbil.

Durant tot el 2017 s'han recollit mitjançant les màquines de recollida d'oli 1.444 litres. Tenint en compte que cada litre d'oli pot arribar a contaminar fins a 1.000 litres d'aigua, Alella ha evitat que es contaminin 1.440.000 litres d'aigua. A més a més,  amb el reciclatge d'aquest residu, s'obté biodièsel, que pot ser utilitzat en vehicles de tot tipus, que tinguin com a combustible fòssil el gas-oil: cotxes, maquinària, camions...