Anar a la plana de números del butlletí
Ajuntament d'Alella TwitterFacebookInstagram
Recull informatiu publicat a alella.cat
 
El Full Setmanal. Núm. 448
El Full Setmanal
NOTíCIES
Un total de 7.319 electors/es estan cridats a les urnes a Alella aquest diumenge

Un total de 7.319 alellencs i alellenques estan convocats a les urnes per escollir els representants al Parlament de Catalunya a les Eleccions Autonòmiques que se celebren el proper diumenge 12 de maig. Són 73 electors/es més que a les passades Eleccions al Parlament que es van celebrar el 12 de març de 2021. A Alella hi haurà 11 meses electorals repartides en 5 col·legis electorals.

 
Millora de l'accessibilitat a l'Eixample i pavimentació de la rambla de la Fontcalda

L'Ajuntament ha invertit més de 100.000 euros en l'adequació de 16 passos adaptats per a vianants a diferents encreuaments del barri de l'Eixample i la nova pavimentació de la rambla de la Fontcalda. 

 
El govern i Junts acorden crear un espai de treball sobre La Miralda, La Vinícola, els residus i l'aigua

Les formacions que conformen el govern de l'Ajuntament d'Alella, ERC-Sumem per Alella, Alella Primer– PSC, han acordat amb el primer partit de l'oposició, Per Alella Junts-CM, la creació d'un d'un espai de treball conjunt davant 4 reptes de poble de gran importància i transcendència: La Miralda, La Vinícola, els residus i l'aigua. 

 
Del 22 d'abril al 21 de juny es poden presentar propostes als pressupostos participatius

Del 22 d'abril al 21 de juny es poden presentar propostes als pressupostos participatius a través de la plataforma Decidim Alella o ve presencialment participant en les dues sessions d'elaboració de propostes obertes a la ciutadania que es faran el 14 i el 28 de maig, a les 19 h a l'Espai d'Arts Escèniques.

 
Sessions grupals per a famílies amb infants de 7 a 12 anys

L'equip d'atenció primària de salut del Masnou-Alella, amb col·laboració de l'Ajuntament d'Alella, organitza un programa de sessions grupals de criança en positiu adreçat a famílies amb infants de 7 a 12 anys. Les sessions es faran a Can Lleonart del 15 de maig al 3 de juliol de 2024, els dimecres de 18.15 a 19.45h. Per apuntar-se cal posar-se en contacte amb el personal mèdic de referència del Consultori Local d'Alella o del CAP del Masnou. 

 
Més de 150 persones participen en l'enquesta sobre la cultura a Alella

Un total de 153 persones han respost la consulta ciutadana que es va portar a terme entre febrer i març en el marc de l'elaboració del Pla d'Acció Cultural (PAC), l'instrument que ha de guiar la planificació de les polítiques municipal de cultura fins a l'any 2030.

 
Obertes les inscripcions a les activitats de la Festa de la Gent Gran

Maig és el mes de la gent gran a Alella. És el mes de la Festa de la Gent Gran, que enguany arriba a la seva 16a edició. Un reconeixement a aquest col·lectiu i una manera d'afavorir l'activitat, compartir experiències i facilitar les relacions intergeneracionals. La festa inclou moltes i variades activitats pensades per a la gent gran que es desenvoluparan entre el 21 i el 26 de maig. S'inaugura el dia 21 a les 17 h amb el pregó i un concert d'homenatge a Victòria dels Àngels, de la soprano Maria Isart, acompanyada del pianista Abel Litran. El programa finalitza amb la 82a edició del Dinar d'Homenatge a la Vellesa al Pavelló Municipal d'Esports.

 
Crida a la participació en el grup motor del Consell Agrari Municipal

L'Ajuntament fa una crida a la ciutadania a participar en el grup motor del Consell Agrari Municipal, amb l'objectiu d'introduir més visions que ajudin a desenvolupar el pla d'acció de 2024, consensuat pels membres d'aquest òrgan de participació. Es poden presentar les sol·licituds fins al 12 de maig emplenant aquest FORMULARI

 
L'Adrenalina desdobla la seva oferta per a majors i menors de 16 anys

La Regidoria d'Adolescència i Joventut ja té a punt tot el programa d'activitats d'Adrenalina de l'Estiu, que enguany, i com a novetat, ofereix una doble oferta: una adreçada a adolescents de 12 a 16 anys i una altra per a adolescents de 16 a 18 anys. Inscripcions del 6 de maig al 6 de juny. 

 
Comencen les inscripcions als campus i casals d'estiu

Ja està a punt l'oferta de campus i casals d'estiu. L'Ajuntament ha tornat a recollir l'oferta pública i privada que s'ofereix al municpi per tal de facilitar l'accés a les famílies. Consulteu l'oferta a www.alella.cat/casalsestiu

 
Netegem el nostre entorn!

Les AFA i els centres educatius d'Alella organitzen una jornada de neteja de l'entorn, emmarcada dins de la campanya Let's Clean Up Europe, que se celebra a tots els països de la Unió Europea, del 10 al 12 de maig. A Alella, la jornada de neteja es farà el 10 de maig a l'entorn i és oberta a tota la ciutadania. Hi haurà dos punts de trobada: un a les 16.45 h a la zona escolar del Bosquet i un altre a les 17 h a l'Escola La Serreta.

 
Presentació de sol·licituds per participar a la Fira-Mercat de la Festa de la Verema

Del 10 d'abril al 17 de maig es poden presentar les sol·licituds per participar en la Fira-mercat de la Festa de la Verema.  Cal presentar el formulari específic juntament amb tota la documentació requerida en el termini establert amb la instància general que apareix quan es clica la casella "Tramita-presenta la sol·licitud". La Fira-mercat de la Festa de la Verema se celebra els dies 6 de setembre (a partir de les 18h) i els dies 7 i 8 de sembre. Podeu accedir a la informació de la documentació requerida i la presentació de sol·licituds en aquest ENLLAÇ.

 
El Tapes + Vi de la Festa de la Verema obre les inscripcions a la restauració

Del 22 al 29 d'abril és obert el termini per apuntar-se a la proposta de Tapes + Vi que s'inclou en el programa de la Festa de la Verema. La iniciativa és oberta a tots els establiments de restauració del municipi. Per poder participar cal fer la inscripció prèvia emplenant aquest FORMULARI, detallant la tapa que presentaran, el vi de la DO Alella i l'horari que servirà la tapa. Les tapes es vendran al preu unitari de 5 euros, amb copa de la DO Alella inclosa, del 4 al 15 de setembre. 

 
L'Ajuntament convoca el 3r concurs del Pintxo és la Pera de Festa Major

Els bars i restaurants d'Alella poden participar en el 3r concurs del Pintxo és la Pera de la Festa Major. Per fer-ho només cal emplenar aquest FORMULARI del 10 al 20 de maig, ambdós incloses. El pintxo guanyador rebrà un premi de 200 euros. 

 
Parcs i biblios, natura i literatura a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia organitza aquesta tardor un nou programa d'activitats vinculades a la natura, dins del cicle Parcs i Biblioteques, Naturalment! que promou la Diputació de Barcelona amb la xarxa de parcs naturals. En el programa de primavera s'han programat quatre activitats, previstes per als dies 29 i 31 de maig i 1 i 6 de juny, que uneixen literatura i natura.

 
Fins al 16 de maig es poden presentar les propostes al concurs de cartells de Festa Major

Fins al 16 de maig es poden presentar les propostes per participar en el concurs de cartells de Festa Major convocat per l'Ajuntament. El concurs és obert tant a professionals com a artistes novells. La votació popular es farà del 20 al 30 de maig. 

 
L'Àgora obre la sala d'estudi del 21 de maig al 22 de juny.

L'Àgora torna a posar a disposició del jovent d'Alella una sala d'estudis per preparar els seus exàmens i fer treballs. La sala d'estudis romandrà oberta del 21 de maig al 22 de juny. Aquesta es complementa amb Teià, les sales disponibles a l'espai Can Llaurador, i amb el Masnou, que posen a la disposició la biblioteca Joan Coromines i l'espai jove Ca n'Humet. Per saber quan pots accedir a cada espai, consulta els horaris!

 
AGENDA
Let's Clean Up Europe - Netegem el nostre entorn!

Data: DIVENDRES 10 MAIG 2024 16:45 h
Lloc: El Bosquet
Organitza: AFA Llar d'Infants Els Pinyons, AFA Escola Fabra i AFA Escola La Serreta i Institut Alella
Durada: A partir de les 16.45h al Bosquet. A partir de les 17h a l'Escola La Serreta
 

Data: DIVENDRES 10 MAIG 2024 17:00 h
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: 3 hores
 

Data: DIVENDRES 10 MAIG 2024 17:00 h
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: 3 hores
 
Fet a mà. Fem un terrari: Natura dins d'un gerro

Data: DIVENDRES 10 MAIG 2024 17:00 h
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: 2 hores
 
Taller de grafiti

Data: DIVENDRES 10 MAIG 2024 17:00 h
Lloc: Antigues Escoles Fabra
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: Taller de 90' (aproximadament)
 
Cinema. Cinexic. La increïble història de la pera gegant

Data: DIVENDRES 10 MAIG 2024 18:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: divendres 10 d'abril a les 18h
 

Data: DIVENDRES 10 MAIG 2024 21:00 h
Lloc: Espai social del Casal d'Alella
Organitza: Associació Casal d'Alella
Durada: de 21:00h a 24:00h
 
Teatre. Per fi sol!, de Carles Sans

Data: DISSABTE 11 MAIG 2024 18:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Organitza: Ajuntament d'Alella
 
Mercat de puces solidari d'ADANA

Data: DISSABTE 11 MAIG 2024 09:00 h
Lloc: Moll de càrrega del Mercat Municipal
Organitza: ADANA
Durada: Dissabte i diumenge, 11 i 12 de maig
 
Taller d'introducció al compostatge casolà

Data: DISSABTE 11 MAIG 2024 11:00 h
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: 11-13h
 
Teatreca: Jocs de taula. Servei d'acollida de la funció Per fi sol!

Data: DISSABTE 11 MAIG 2024 18:00 h
Lloc: Espai d'arts escèniques Casal d'Alella
Organitza: Ajuntament d'Alella
 

Data: DISSABTE 11 MAIG 2024 22:00 h
Lloc: Espai social del Casal d'Alella
Organitza: Associació Casal d'Alella
Durada: de 22.00h a 24.00h
 
Lluís Desplà, rector d´Alella i president de la Generalitat

Data: DIUMENGE 12 MAIG 2024 10:30 h
Lloc: Oficina de Turisme
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: De 10:30h a 13:30h
 

Data: DILLUNS 13 MAIG 2024 20:00 h
Lloc: Casal d'Alella
Organitza: Agrupació d'Astronomia d'Alella
Durada: 20h-21:30
 
Exposició: PALESTINA: Al límit de l'esperança

Data: DIMARTS 14 MAIG 2024
(*fins al 28-5-2024)
Lloc: Casal d'Alella
Organitza: Col·lectiu: Pels drets Humans a Palestina -Alella / Casal d'Alella / Activstills / Comité solidaritat Nou barris amb palestina
Durada: del 14 al 28 de maig, tarda i caps de setmana (horari Casal D'Alella: Dimarts, dimecres i dijous: de 16 a 23 h Divendres i dissabte: de 16 a 24 h Diumenge: de 10 a 15 h Dilluns: TANCAT
 
Tallers d'elaboració de propostes de pressupostos participatius

Data: DIMARTS 14 MAIG 2024 19:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Organitza: Ajuntament d'Alella
 
Directe amb l'Alcalde

Data: DIMARTS 14 MAIG 2024 20:00 h
Lloc: Sessió telemàtica des del canal de facebook i d'Instagram personal.
 

Data: DIMECRES 15 MAIG 2024 17:30 h
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: 2 hores
 
Tertúlia. Giacomo Puccini, la darrera llegenda de l'òpera italiana

Data: DIJOUS 16 MAIG 2024 19:00 h
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: 2 hores
 

Data: DIVENDRES 17 MAIG 2024 21:00 h
Lloc: Espai social del Casal d'Alella
Organitza: Associació Casal d'Alella
Durada: de 21:00h a 24:00h
 
Cinema. Garfield

Data: DISSABTE 18 MAIG 2024 17:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: Dissabte 18 de maig a les 17h i diumenge 19 de maig a les 17h
 
Cinema. La casa

Data: DISSABTE 18 MAIG 2024 19:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: Dissabte 18 de maig a les 19h / diumenge 19 de maig a les 19h i dilluns 20 de maig a les 18h i 19:40h
 

Data: DISSABTE 18 MAIG 2024 22:00 h
Lloc: Espai social del Casal d'Alella
Organitza: Associació Casal d'Alella
Durada: de 22.00h a 23.00h
 

Data: DIUMENGE 19 MAIG 2024 11:00 h
Lloc: Espai social del Casal d'Alella
Organitza: Associació Casal d'Alella
Durada: de 11h a 13h
 
Concert vermut escola de música Ressò

Data: DIUMENGE 19 MAIG 2024 12:00 h
Lloc: Espai social del Casal d'Alella
Organitza: Associació Casal d'Alella i escola Ressò
Durada: de 12:00h a 13:30h
 

Data: DIUMENGE 19 MAIG 2024 12:00 h
Lloc: Carrer Àfrica
Organitza: Ajuntament d'Alella

Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
ajuntament@alella.cat

 

Vull donar-me d'alta
Vull donar-me de baixa
Consulta la política de protecció de dades