Anar a la plana de números del butlletí
Ajuntament d'Alella TwitterFacebookInstagram
Recull informatiu publicat a alella.cat
 
El Full Setmanal. Núm.394
El Full Setmanal
NOTíCIES
Àgora Alella-La Miralda comença a caminar

El projecte Àgora Alella-La Miralda ha donat el tret de sortida aquest dijous, 16 de març, amb la signatura del protocol d'intencions i la presentació pública d'una iniciativa que convertirà a Alella en un referent dins de l'àmbit de la salut comunitària. Un espai de confluència per a la innovació, la recerca, la formació i l'emprenedoria impulsat per l'Ajuntament d'Alella i quatre institucions capdavanteres en formació i investigació dins del món sanitari: l'Institut Català de la Salut, el Campus Can Ruti, el TecnoCampus i la Universitat Autònoma de Barcelona.   

 
Del 2 al 22 de març es poden demanar els ajuts agroambientals
L'Ajuntament ha obert la convocatòria d'ajuts al desenvolupament turístic del món rural. Són subvencions destinades a finançar projectes que afavoreixin la recuperació, el manteniment i la dinamització de l'activitat agrària. El termini de presentació de sol·licituds és del 2 al 22 de març, ambdós inclosos.
 
Els Diables del Vi d'Alella celebren 40 anys d'activitats

L'associació alellenca els Diables del Vi d'Alella celebren enguany 40 anys del naixement de l'entitat. Una de les cites assenyalades serà la festa d'aniversari que han organitzat per al dissabte 25 de març amb un sopar popular i la moltes activitats a l'Hort de la Rectoria i a la Plaça de l'Ajuntament. Per a aquest motiu, l'Hort de la Rectoria romandrà tancat per a l'aparcament de vehicles des de dissabte 25 a partir de les 15 hores i fins a les 8 hores del diumenge 26. 

 
Prohibit fer foc en zones forestals del 15 de març al 15 d'octubre

Des d'aquest dimecres, 15 de març, i fins al 15 d'octubre ja no es pot encendre foc en terreny forestal, poblats o no per espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta.  Aquesta prohibició, recollida en el Decret 64/1995, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. 

 
La Generalitat declara l'estat d'excepcionalitat per sequera

Després de constatar el descens de les reserves, l'Agència Catalana de l'Aigua de la Generalitat  ha activat la fase d'excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l'aqüífer del Fluvià Muga. La Generalitat ha publicat un decret llei, que ha entrat en vigor aquest dimarts 2 de març, segons el qual es declara l'estat d'excepcionalitat al sistema del Ter-Llobregat i a la conca de la Muga, que abasteix 202 municipis, entre els quals es troben Alella i la resta de municipis del Maresme i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 

 
L'Ajuntament executarà set actuacions proposades i votades per la ciutadania

La prova pilot dels pressupostos participatius, la primera experiència d'aquestes característiques que es fa a Alella, arriba al final de trajecte amb el llistat d'actuacions que s'executaran al llarg d'aquest exercici. L'Ajuntament destinarà, com estava previst als criteris de funcionament del procés, un total de 100.000 euros a la realització de set de les dotze propostes finalistes en aquest procés. 

 
Una vintena de persones formaran part del Consell de Poble

Una vintena de persones, 6 en representació de l'Ajuntament, 6 d'associacions, 2 de col·lectius i 6 de la ciutadania,  formaran part del nou Consell de Poble, que celebrarà la seva primera sessió el proper 22 de març. Aquest òrgan consultiu i deliberatiu de les temàtiques que afecten l'interès general del poble que ara es renova seguint els criteris establerts al nou Reglament de Participació de la Ciutadania. 

 
Llista provisional d'admesos als habitatges socials de Ferran Fabra

La Junta de Govern Local va aprovar el 2 de març la llista provisional de persones admeses i excloses per participar al procés d'adjudicació de tres habitatges de lloguer social promoguts per l'Ajuntament a l'avinguda Ferran Fabra, 3, a l'edifici conegut popularment com "les cases dels mestres".  Segons les bases de la convocatòria, aquesta nova promoció d'habitatges socials està destinada a famílies nombroses o monoparentals amb dos o més descendents a càrrec, amb ingressos moderats.

 
Clara Nubiola proposa redescobrir territoris i paratges amb un treball participatiu a Can Manyé

“Trobaré la inspiració allà on sigui” és la proposta de l'artista Clara Nubiola que es podrà visitar del 17 de març al 30 d'abril a Can Manyé. Un viatge incert construït des de l'atzar, un transitar erràtic pels nostres territoris més propers que convida a redescobrir el paratges comuns. El treball situa en el mapa coordenades geogràfiques no sempre visibilitzades, localitzacions, des d'arreu i cap arreu, rebudes a partir d'una crida participativa que resta oberta i dialogant.

 
L'Ajuntament recupera la fase local de la Mostra Literària

Després d'un parèntesi de tres anys per la pandèmia i per l'actualització de les bases de la convocatòria, Alella recupera enguany la fase local de la Mostra Literària del Maresme. El certamen es va crear el 1983 amb l'objectiu de promoure la creació literària entre els escolars i difondre la cultura catalana. Els treballs es poden presentar fins al 30 d'abril de 2023.

 
La llar d'infants municipal Els Pinyons torna a obrir els patis a les famílies

Amb l'arribada del bon temps, la llar d'infants municipal Els Pinyons torna a obrir els patis a les famílies del municipi amb infants de 0-6 anys. Els patis s'obriran un cop al mes -15 de març, 12 d'abril i 24 de maig- en horari de 17 a 18h i l'obertura anirà acompanyada de proposta de jocs i tallers. 

 
AVÍS ENDESA. Tall de subministrament elèctric a diferents carrers

Per obres de manteniment i millores a la xarxa de distribució el proper dilluns 20 de miarç, de 7 a 13 hores aproximadament, hi haurà un tall de subministrament que afectarà els carrers Acacies, Avinguda Alella, Cedres, Gaietana, Principal, Rosers, Teià, Ametller, Baladres, Balears, Camelies, Canonge, Clavells, Girona, La Font, Llorer, Riera Principal, Rosales, Tossa, La Gaietana, camí del Mig i camí Baix de Tiana. 

Per obres de manteniment i millores a la xarxa de distribució el proper dilluns 20 de març, de 7 a 13 hores aproximadament, hi haurà un tall de subministrament que afectarà els carrers Acàcies, Avinguda Alella, Cedres, Gaietana, Principal, Rosers, Teià, Ametller, Baladres, Balears, Camèlies, Canonge, Clavells, Girona, La Font, Llorer, Riera Principal, Tossa, La Gaietana, camí del Mig i camí Baix de Tiana. 

Disculpeu les molèsties 

Avaries i incidències 900878119

SEGUEIX-NOS AL Logo twitter Logo facebook

 

 
AGENDA
Inauguració de l'exposició "Trobaré la inspiració allà on sigui"

Data: DIVENDRES 17 MARç 2023 19:00 h
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
 
Trobada jove a Can Manyé

Data: DIVENDRES 17 MARç 2023 19:00 h
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
 
Dia Dones. Píndoles pel 8M

Data: DISSABTE 18 MARç 2023 19:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Durada: Dissabte 18 de març
 
Concert 'Top Revival'

Data: DISSABTE 18 MARç 2023 22:00 h
Lloc: Seu social del Casal d'Alella
Durada: de 22 a 23.30 h
 
Cinema. As bestas

Data: DIUMENGE 19 MARç 2023 18:45 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Durada: Durada 137 min. Diumenge 19 de març a les 18:45h/ Dilluns 20 de març a les 18h.
 
Jocs de taula

Data: DIUMENGE 19 MARç 2023 11:00 h
Lloc: Espai social del Casal d'Alella
Durada: d'11 a 13 h
 
Cinexic. El cargol i la balena

Data: DIUMENGE 19 MARç 2023 17:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Durada: Diumenge 19 de març a les 17h. Durada 57 min.
 
Parcs i biblioteques... Naturalment! Espectacle familiar

Data: DIMARTS 21 MARç 2023 17:30 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
 
Sortida. L'exposició Internacional de 1929

Data: DIMECRES 22 MARç 2023 09:30 h
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Durada: Fins les 14.00 hores, aproximadament
 
Biblioteques amb DO. Tast narrat

Data: DIMECRES 22 MARç 2023 19:00 h
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia (L'activitat es farà al restaurant Can Duran)
 
Tertúlia. Fanny Mendelssohn, compositora amb llum pròpia

Data: DIJOUS 23 MARç 2023 19:00 h
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Durada: 2 hores
 
Biblioteques amb DO. Taller

Data: DIVENDRES 24 MARç 2023 19:30 h
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
 
Festa 40 aniversari dels Diables del Vi d'Alella

Data: DISSABTE 25 MARç 2023 20:00 h
Lloc: Hort de la Rectoria
 
Diumenges de Vins

Data: DIUMENGE 26 MARç 2023 12:00 h
Lloc: Oficina de Turisme
Durada: De 12 a 13.15h
 

Data: DILLUNS 27 MARç 2023 18:00 h
Lloc: Les Golfes Centre Cultural de Can Lleonart

Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
ajuntament@alella.cat

 

Vull donar-me d'alta
Vull donar-me de baixa
Consulta la política de protecció de dades