Publicat el 6 de setembre de 202206.09.2022
Curs policia

La Policia Local d'Alella participa en un curs sobre acció comunitària i perspectiva de gènere, organitzat per les regidories d'Equitat i Participació Ciutadana. Amb aquesta formació, que es desenvolupa en quatre sessions -dues per cadascun dels torns en què s'ha dividit la plantilla-, té per objectiu treballar eines que ajudin a reconèixer, generar i enfortir aliances entre el cos policial i el teixit social i la ciutadania, pel que fa a l'apartat dedicat a la participació i l'acció comunitària, al que es dedica la primera sessió del curs. A la segona sessió, la formació se centra a reflexionar sobre estratègies necessàries per a la prevenció i la detecció de situacions de discriminació i violència per motius de gènere.

Entre els continguts treballats al curs, destaca la formació sobre el concepte, els itineraris i les estratègies de participació; la detecció de projectes amb una mirada comunitària i el rol de la policia de proximitat en els processos comunitaris. Pel que fa a la perspectiva de gènere, es treballarà la llei 17/2020 del dret a les dones a erradicar la violència masclista i la seva aplicació, els conceptes claus i el protocol a seguir amb les víctimes. 

El curs s'ha iniciat aquest dimarts, 6 de setembre, i les properes sessions es faran els dies 22 de setembre i 19 i 24 d'octubre.