DIMARTS
9
NOVEMBRE
2021
19:00 h
Lloc Espai d'arts escèniques Casal d'Alella
Organitza Ajuntament d'Alella i Hospital Germans Trias
Preu Gratuït
Tipus d'acte Tertúlies, Jornades
Marc In_cert
Foncuberta

Malalties, del cos a la fotografia. Col·loqui amb Bonaventura Clotet i Joan Fontcuberta moderat per Lídia Heredia 

Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Des del camp de la salut humana, el doctor en medicina de l'Hospital Germans Trias (Can Ruti) Bonaventura Clotet ens parlarà de les infeccions al cos, del seu desenvolupament i implicacions amb l'esvaïment com a doble cara de la mateixa moneda, vinculat tanmateix a la memòria. La necessitat de superar un trauma que amenaça la nostra vida ens pot dur a l'oblit fràgil.

En el projecte "Trauma" l'artista visual Joan Fontcuberta recopila fotografies en mal estat –malaltes, ferides– que trova en arxius històrics. Fotografies nascudes com a dispositius de memoria es tornen paradoxalment amnèsiques. Això ens fa pensar en la salut de les imatges i, per tant, en la seva biologia. Quan les imatges s'infecten esdevenen metàfores de nosaltres mateixos.

Entrada gratuïta. Reserva d'entrades a alella.koobin.cat, a l'Oficina de Turisme o a la taquilla de l'Espai d'Arts Escèniques 1 hora abans de l'espectacle.

Aquesta proposta forma part de les activitats organitzades dins el projecte IN_CERT.

Liderat per l'Espai d'Art i Creació Can Manyé, IN_CERT planteja la necessitat de fer visible el vincle entre l'art, la ciència i la salut. Reflexions sobre l'excepcionalitat del moment present concretades en un seguit de propostes culturals i de pensament contemporani gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament d'Alella, l'Hospital i l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, i la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses. Amb la participació d'AGBAR i Arts Santa Mònica.